- Politiet kommer ikke herud

- Vi savner nærpolitiet ganske enormt. Beboerne herude har givet op. Politiet ser vi aldrig herude længere, siger varmemester Steen Jørgensen, der også sidder i bestyrelsen for Svendborg Andels Boligforening.
Foto: Brian Karmark

- Politiet kommer ikke herud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialt belastet boligkvarter savner nærbetjentordningen, hvor betjentene jævnligt kom i kvarteret

SVENDBORG: Varmemester Steen Jørgensen kan fortælle rystende historier om dagligdagen i Byparken-Skovparken.

I dette sociale boligkvarter med 900 lejemål og cirka 2700 beboere er den fremherskende fornemmelse, at politiet ikke møder op, med mindre virkelig alvorlig kriminalitet forekommer.

- Det kan godt være, at politidirektør Poul Løhde og Justitsminister Lene Espersen betragter vore problemer som små, men for os er de afgørende for stedets trivsel. I det her sociale boligkvarter bor mange mennesker, som i forvejen har det hårdt, fortæller varmemester Steen Jørgensen, 59 år, der også har sæde i Svendborg Andels Boligforenings bestyrelse.

Kamphund på plænen

Forleden bad en kvindelig beboer ham om assistance. Hun turde ikke gå hjem til sin lejlighed. En 19-årig mand lod nemlig sin kamphund løbe frit rundt på plænerne.

- Drengen bor i området og må slet ikke holde hund, men den slags er de ligeglade med. Jeg forlangte så, at han tog hunden i snor, ellers ville jeg ringe til politiet. "Politiet kommer da ikke herud", grinede han bare.

Steen Jørgensen har opfordret flere af beboerne til at fortælle Stiftstidende om de efterhånden skræmmende forhold i Byparken-Skovparken, men ingen turde.

- De er bange for at blive forfulgt af socialt utilpassede unge. Det er sket før, fortæller Steen Jørgensen.
Fakta
Inden for den seneste måned er følgende registreret i Byparken - Skovparken:

Vindue smadret, kopimaskine ødelagt.

Otte kælderdøre ødelagt.

Vaskeri totalt oversprøjtet med spraylak.

Daglig graffiti på kældervæggene.

Kælderens elkontakter ødelægges samme dag, som de udskiftes.

Yderligere 12 døre sparket i stykket.

To store tyverier fra værkstedsbygningen.

Kilde: varmemester steen jørgensen

Savner de nære betjente

Steen Jørgensen og SAB's bestyrelse savner tidligere tiders nærbetjentordning, hvor de lokale politiassistenter Kaj Kruse og den lige nu stærkt udskældte Gert Jepsen, der risikerer disciplinærsag fra Fyns Politi efter at have afsendt klagebrev til politidirektør Poul Løhde, havde jævnlig gang i boligkvarterene.

- Jeg betragter Gert Jepsen som en meget modig og dygtig politimand og ringede og takkede ham, straks jeg havde set Stiftstidende torsdag. Jeg kan slet ikke forlige mig med, at politidirektøren kalder Gert Jepsen en sur gammel mand, men jeg tror ikke, Poul Løhde og Justitsminister Lene Espersen er klar over, hvad nærbetjente betyder for et socialt boligområde som vort, siger Steen Jørgensen.

Dødskørsel på knallert

Han fortæller, at mange unge knægte hver dag kører dødskørsel på deres 45-knallerter mellem opgangene.

- Det er livsfarligt. De bærer ikke styrthjelm og er fuldstændig ligeglade med, hvad vi siger. Og den udvikling er voldsomt forværret, efter at nærpolitiet er forsvundet. Dengang var der kontant afregning. Efter første gang vankede der bøde. I dag kommer politiet aldrig herud, fortæller Steen Jørgensen.

- Politiet kommer ikke herud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce