- Pigerne skal ikke ud på gaden og trække


- Pigerne skal ikke ud på gaden og trække

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trods meget varme følelser for sine narkoman-veninder blev 41-årig idømt fire års fængsel for handel med heroin og kokain

Svendborg: I løbet af fem hektiske måneder i starten af 2009 fik 41-årig Jimmy Davis oparbejdet et så stort narkosalg, at det ved Retten i Svendborg i går indbragte ham ubetinget fængsel i fire år.

Ifølge forklaringen i Retten forærede han en del af heroinen og navnlig kokainen til kvindelige småpushere, der selv var narkomaner og videresolgte en del af varelageret.

Han gjorde det for at hjælpe dem, sagde han.

- Det er piger, der har trukket på gaden før og været ude i al mulig skidt, og det ville jeg ikke sende dem ud i. Jeg har det ikke godt med, at de lider, og dengang tænkte jeg, at jeg hjalp dem, forklarede Jimmy Davis.

Han begyndte altså at sælge narkotika i Svendborg på grund af et varmt bankende hjerte for sine veninder, men erkendte dog, at pengene også betød lidt.

Rig blev han imidlertid ikke, hvis man skal tro forklaringen i Retten. En del af overskuddet blev brugt til at opretholde hans eget massive hashmisbrug.

Og sidste leverance af kokain fik han aldrig betalt leverandøren for, så en uafklaret narkogæld venter forude.

Beløbet størrelse ville han ikke udtale sig om og da slet ikke udlevere navnene på sine bagmænd.

Forsvareren for Jimmy Davis, advokat Jørgen Guldbrandt, lagde i sin procedure vægt på, at mange af forholdene er begået som en slags vennetjeneste.

- Denne sag er atypisk. Her er bestemt ikke tale om en hård forhandler, tværtimod. Han har ikke handlet særligt professionelt, nærmest lidt naivt, sagde Jørgen Guldbrandt.

Jimmy Davis blev dømt for handel med 155 gram heroin og 300 gram kokain. Desuden har han angiveligt foræret en kvindelig bekendt 140 gram kokain af venlighed og som tak for, at hun blandt andet har hjulpet ham med afvejning af stofferne.

Dommeren lagde i strafudmålingen vægt på, at Jimmy Davis begik sine narkoforbrydelser umiddelbart efter, at han blev prøveløsladt fra Søbysøgaard januar 2009.

- Jeg ser ingen formildende omstændigheder i sagen. Du forsynede dine bekendte med stoffer, som de kunne tjene penge på at sende i cirkulation blandt byens narkomaner, sagde dommeren.

Hun fandt det også bevist, at han allerede under afsoningen havde planlagt sine handlinger. Det gjorde hun ud fra Jimmy Davis’ egen forklaring:

- Jeg var negativ, mens jeg sad inde, på hele systemet. Og så ville jeg hjælpe de venner, der var på stoffer. Penge var aldrig den vigtigste drivkraft.

- Tænkte du slet ikke på, at straffen er hård for den slags kriminalitet?

- Jeg følte dengang, at jeg var så ødelagt, at det ikke betød noget, sagde han.

I Retten blev det oplyst, at førtidspensionisten Jimmy Davis har haft et kraftigt hashmisbrug, siden han var 13 år.

Men i Retten gav han udtryk for, at en forbehandling mod sit misbrug i Århus Arrest er ved at ændre hans liv.

- Jeg vil droppe alt det gamle, og I ser mig ikke mere her, lød hans afskedsord til Retten i Svendborg.

Indkluderet i dommen på fire års fængsel var en reststraf fra hans sidste voldsdom på 88 dage. Han ankede ikke til Østre Landsret.

Med dommen over Jimmy Davis nærmer anklagemyndigheden sig toppen af kransekagen i optrevlingen af en af de narkoringe, der i 2009 medførte rekord-mange varetægtsfængslinger og talrige kendelser afsagt for lukkede døre.

Ifølge Stiftstidendes oplysninger mangler nu blot narkoringens formodede bagmand og dennes kurer at blive dømt i Retten.

- Pigerne skal ikke ud på gaden og trække

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce