- Han dør fra os

Politiets teknikere bærer bevismateriale ud af den dræbte Ole Thorbjørn Hansens lejlighed i Badstuestræde i januar sidste år. To af den dræbtes venner, en kvinde på 39 og en mand på 35, er tiltalt for at have tæsket ham ihjel.
Foto: Tim K. Jensen

- Han dør fra os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kærestepar ringede 112 kort før Ole Torbjørn Hansens død, men nævnte intet om den vold, han blev udsat for

Svendborg: - Han er helt væk. Han trækker ikke vejret. Vær sød at komme hurtigst muligt.

Med stemmen fuld af angst bad en kvinde, 39-årige K, ambulancefolkene om at skynde sig til lejligheden Badstuestræde 7 i Svendborg den 10. januar sidste år.

På gulvet i lejligheden lå Ole Torbjørn Hansen. Og både 39-årige K og hendes kæreste, den 35-årige S, havde indset, at den var alvorligt gal.

- Vi har lagt ham i den der stilling, fortæller kvinden, mens man i baggrunden hører manden tælle trykkene i hjertemassagen.

- Han er ved at dø fra os, siger kvinden.

Opkaldet til alarmcentralen afspillede anklageren, statsadvokatassessor Rikke Brændgaard, som noget af det første, da retssagen mod K og S i går startede ved Retten i Svendborg.

Omfattende vold

Begge er de tiltalt for drabet på Ole Torbjørn Hansen.

Et drab, de begge nægter og beskylder den anden for at have begået.

Anklagemyndigheden forsøger at føre bevis for, at de var sammen om at gennemtæske den 56-årige mand.

For det ligger helt fast, at han døde af omfattende vold.

Vicestatsobducenten, der superviserede obduktionen af Ole Torbjørn Hansen, kunne udpege tre læsioner i henholdsvis hjerne, nyrer og brystkasse, der hver især kunne have været dræbende.

Udvendigt på kroppen havde den dræbte over 30 skader, sår og blodunderløbne mærker. Hans brystkasse var knust, med både brækket brystben og 32 brækkede ribben. Og der var blødninger i hjerne, bughule og omkring nyrer og i tarmene.

Først ved obduktionen flere dage efter den 56-åriges død opdagede politiet, at man stod med en drabssag. Kort efter blev parret anholdt.

Indtil da havde de hverken til politi eller ambulancefolk nævnt noget om vold.

Ringede til mor og far

De to tiltaltes forklaringer er vidt forskellige, hvad angår volden i lejligheden.

De er dog enige om, at de alle tre vågnede lørdag morgen. Her fik de morgenmad, kvinden og Ole af den flydende slags, hvorefter de besøgte værtshuset Klosterstuen.

Efter store fadøl der, besøgte de DSB-kiosken for at få øl med hjem til Badstuestræde.

Centralt i sagen står de to tiltaltes mobiltelefoner. Manden S erkendte at have ringet til sin mor for at spørge om råd til behandlingen af Ole, da han ikke kunne vækkes.

Også kvinden K’s mobil har været brugt til at ringe til hendes forældre i tidsrummet, hvor Ole Torbjørn Hansen blev slået ihjel. Dette nægter hun selv at have gjort.

Manden S blev midt i sin afhøring utilpas og måtte afbryde. Senere kom besked fra arresten, at han var sygemeldt - formentlig med et anfald af astma, som han lider af.

Et par af gårsdagens vidner måtte derfor udskydes til i dag, hvor sagen fortsætter.

Der forventes dom senest torsdag.

- Han dør fra os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce