- Giv os nærpoliti tilbage

Jack Hansen pågriber stadig flere butikstyve, ligesom tiggere og fulde folk, der skræmmer kunderne, må jages væk. - De har da opdaget, at der ikke er politi lige i nærheden, siger Kvicklys butikschef.
Foto: Kim Rune

- Giv os nærpoliti tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Shopping Svendborg protesterer skarpt over manglende politi-dækning i centrum

SVENDBORG: Tiggerne, butikstyvene og de halvfulde ballademagere har forlængst opdaget, at nærpolitiet ikke længere patruljerer i Svendborg city.

- Efter reformen er politiet overhovedet ikke synligt i byen, og det giver uromagerne frit spil. Det vil vi ikke finde os i. Vi vil have nærbetjenten tilbage. Kunderne skal ikke skræmmes væk fra byen, fordi nogle uheldige typer har fundet en ny legeplads, siger formanden for Shopping Svendborg, Kim Dennig.

Foreningen tæller godt 150 forretningsdrivende i centrum. Og en skarp protest til regeringen og eller den fynske politiledelse er på vej, fortæller Kim Dennig.

Han er ikke fremmed for tanken om, at de forretningsdrivende skillinger sammen og ansætter et privat vagtværn.

- Selv om jeg egentlig ikke synes, det er helt fair, at vi selv skal finansiere det. Vi betaler også skat. Men vi kan ikke risikere, at kunderne skræmmes og søger mod centrene, hvor de kan være under tag og måske føle sig tryggere, siger Kim Dennig.

Initiativet til den sydfynske protest kommer fra varehuschef Jack Hansen, Kvickly i Gerritsgade.

Han kontaktede mandag sin formand efter en episode sidste weekend. Her var butikstyve atter på spil og stjal kødvarer, som i fuld offentlighed blev solgt til forbipasserende på p-pladsen.

- Jeg ringede til politiet, men de havde ikke tid. Man kan tydeligt mærke forskel på forholdene i dag og før strukturreformen. Før i tiden, når vi pågreb en butikstyv, kom politiet hurtigt, og der bliver stadig flere af dem, siger Jack Hansen.

Alene mandag blev to butikstyve stoppet i Kvickly, mens en tredje nåede at flygte. Især en 26-årig kvinde fra Kværndrup var ihærdig. Hun nåede mellem kl. 10 og 15 at hjemsøge Det Grønne Hjørne på Torvet, B&O Bøger i Gerritsgade og Stof 2000 i Voldgade, inden hun blev taget i Kvickly City med dvd-film og Nintendospillemaskine og spillekonsol under armen.

- Det er ærlig talt ikke særligt betryggende - og ærgerligt for vor smukke by. Antallet af tiggere på gågaden er også steget nærmest eksplosionsagtigt i år. Personalet må selv møde talstærkt op og smide dem væk, når kunderne bliver bange, fortæller Jack Hansen.

Kim Dennig kan fortælle om en fuld mand, der lagde sig til at sove i en forretning i Korsgade. Han nægtede at gå.

- Politiet kom først, da han havde lagt sig ned og begyndte at tisse i bukserne, fortæller han.

Politiinspektør Poul Løhde, Fyns Politi, har ikke før hørt om den slags klager fra fynske forretningsfolk.

- Hvis det er så stort et problem, så skal der dæleme gøres noget ved det, siger Poul Løhde.

Han opfordrer butiksejerne til at kontakte lokalpolitiet, men afviser i øvrigt ikke en slags nærbetjentordning.

- Der er ikke noget i reformen, der udelukker nærbetjenten. Men det kan da godt være, vi i stedet i en periode skal patruljere særligt tæt i Svendborgs centrum. En fast nærbetjent er ikke særlig mobil, hvis der pludselig sker noget et andet sted. Og lige nu er vi færre politifolk på Fyn, end vi skulle være, siger Poul Løhde.
Privat vagtværn i centrum? Tanken er ikke fremmed for Shopping Svendborgs formand Kim Dennig, som godt ved, at det ikke er lovligt. - Men det nytter heller ikke noget, at kunderne skræmmes væk, siger han.
Privat vagtværn i centrum? Tanken er ikke fremmed for Shopping Svendborgs formand Kim Dennig, som godt ved, at det ikke er lovligt. - Men det nytter heller ikke noget, at kunderne skræmmes væk, siger han.
Foto: Kim Rune

- Giv os nærpoliti tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce