Efter aktiv dødshjælp: Svend Lings står til at miste lægeautorisation


Efter aktiv dødshjælp: Svend Lings står til at miste lægeautorisation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Styrelsen for Patientsikkerhed vil fratage Svend Lings hans lægeautorisation, efter han offentligt har fortalt, at han har hjulpet over 10 syge danskere med at dø.

Kort tid efter den pensionerede overlæge Svend Lings offentligt stillede sig frem og fortalte, at han havde hjulpet over 10 syge danskere med at dø, offentliggjorde Fyns Politi i en pressemeddelelse, at de gik ind i sagen på baggrund af overlægens udtalelser til medierne.

Fyns Politi kunne derudover oplyse, at det var Styrelsen for Patientsikkerhed, der den 21. februar indgav en anmeldelse til politiet.

Politianmeldelsen er dog ikke den eneste sanktion Styrelsen for Patientsikkerhed har igangsat mod Svend Lings. I et brev til den pensionerede overlæge forklarer styrelsen, at den kraftigt overvejer at fratage Svend Lings' autorisation som læge øjeblikkeligt og midltertidigt.

Ifølge autorisationsloven er det muligt for styrelsen at fratage en sundhedspersons autorisation, hvis der er begrundet mistanke om, at sundhedspersonen er til fare for patientsikkerheden på grund af grov forsømmelighed. Og det mener Styrelsen for Patientsikkerhed, at Svend Lings er.

- Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer, at der på baggrund af indberetningen om, at du yder aktiv dødshjælp er begrundet mistanke om, at du frembyder fare for patientsikkerheden, skriver styrelsen i brevet.

Ingen personlig henvendelse

Svend Lings har ikke selv været i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed. Han undrer sig over, at han ikke længere er værdig nok til at kunne kalde sig for læge, da han aldrig har hjulpet syge danskere med at dø som en del af sit lægelige embede.

- Jeg skal have misrøgtet min lægegerning, før jeg ikke værdig til at kalde mig læge, men jeg har aldrig været læge for de patienter, jeg har hjulpet.

- Det er sårende, for jeg har arbejdet som læge hele mit liv, og nu får jeg pludselig at vide, at jeg ikke er værdig til at kalde mig læge. Man plejer at bruge den sanktion, der er mildest, så længe det opfylder formålet. I det her tilfælde ville det være tilstrækkeligt at tage min ordinationsret. De havde ikke været nødsaget til at tage min faglige ordination, siger han.

Svend Lings har indtil den 2. marts til at indgive bemærkninger til høringen om autorisationsfratagelsen.

Efter aktiv dødshjælp: Svend Lings står til at miste lægeautorisation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.