EBay dømt for at misbruge Vuitton


eBay dømt for at misbruge Vuitton

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den store handelsplads på internettet eBay har vildledt forbrugerne ved at skrive L. Vuitton i søgeord, mener en fransk domstol.

Ordene "Louis Vuitton" kan langt fra bruges af alle. Det må hjemmesiden eBay sande efter en domstol i Paris har dømt internetsiden til at betale 200.000 euro (cirka 1,4 millioner kroner) i erstatning til folkene bag det kendte designermærke Louis Vuitton.

Det sker, fordi eBay har reserveret nøgleord til søgemaskiner, der var så tæt på ordene Louis Vuitton, at mange potentielle kunder ifølge retten fejlagtigt ville blive ledt til eBays hjemmeside.

Foruden bøden på 200.000 euro skal eBay også betale sagsomkostningerne i sagen, der var anlagt at LVMH, en af verdens største designselskaber, der blandt andet ejer Louis Vuitton.

Ifølge dommen skal eBay også betale 1000 euro for hver gang man bruger et søgeord, der "skader Louis Vuitton-mærkets renommé", som det hedder i dommen.

eBay har under sagen hævdet, at ordene var kommercielle link i søgemaskiner, der skulle lede kunder hen til eBay for at købe ægte Louis Vuitton-varer.

- Denne problematik bliver brugt af visse rettighedshavere som en undskyldning for at opnå total kontrol over hvad folk køber, hvor de køber det og hvor meget de betaler for det, siger eBay i en udtalelse.

eBay dømt for at misbruge Vuitton

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce