X Factor er bedre end konservatoriet

Daniel lærer meget i X Factor, som han ikke har lært på musikkonservatoriet.
Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR

X Factor er bedre end konservatoriet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Daniel fra X Factor lærer en masse i showet, som han aldrig ville kunne lære på musikkonservatoriet, fortæller han.

Det kan godt være, at musikkonservatoriet er "stedet", når man skal uddannes musikalsk. Men man lærer meget mere ved at være med i X Factor.

Det mener 27-årige Daniel fra Århus, der i mere end to år har studeret på musikkonservatoriet i både Århus og Aalborg.

- På konservatoriet bliver man undervist i sang 45 minutter om ugen, 15 gange om året. I X Factor bliver man undervist 3-4 timer om ugen, fortæller Daniel, der er meget glad for sin sanglærer.

- Hun hedder Lise Liv og er helt vildt dygtig. Hende vil jeg godt gøre reklame for, lyder det fra Daniel.

Det er ikke kun på sangfronten, at X Factor giver musikkonservatoriet baghjul. Når det handler om at fyre den af på en scene, så er der ikke noget at komme efter på skolebænken.

- På konservatoriet lærer vi ikke koreografi og at komme ud over scenen. Men det er jo virkelig det, vi lærer ved at være med i X Factor, siger Daniel, som dog får noget for skolepengene.

- Så lærer man jo nogle andre ting på konservatoriet, som man ikke lærer i X Factor. Vi har jo for eksempel hørelære, fortæller Daniel, som netop har fået et fast sted at bo i København.

- Jeg har boet på hotel indtil nu. Men nu har jeg fundet noget i København, hvor jeg skal bo fast, mens X Factor kører, fortæller han.

Fredag skal Daniel forsøge at gøre en god figur i X Factors Michael Jackson-tema for at blive i konkurrencen. Daniel skal synge "Black Or White", og begejstringen er ikke til at tage fejl af.

- Det er et vildt fedt nummer.

X Factor er bedre end konservatoriet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce