Svensk dronning undersøger død nazi-far


Svensk dronning undersøger død nazi-far

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sveriges dronning Silvia har startet en undersøgelse af sin fars gamle nazi-forbindelser, oplyser kongehuset.

Den svenske presse har længe skrevet historier om dronnings Silvias far, Walter Sommerlath, og hans forbindelser til naziregimet.

Hver gang har den tyskfødte svenske dronning nedtonet sin fars fortidige naziforbindelser. Men nu åbner det svenske kongehus selv op for en undersøgelse af familiens sorte fortid.

- Dronningen har sammen med familien Sommerlath taget initiativ til at samle fakta om Walter Sommerlaths aktiviteter i Brasilien og Tyskland mellem 1930 og 1940, skriver det svenske kongehus i en pressemeddelelse.

Walter Sommerlath døde i 1990, men det er først i de seneste par år, at dronning Silvias far er kommet i overskrifterne for sin forbindelse til Nazityskland.

Tv-stationen TV4 dokumenterede således sidste år, at Walter Sommerlath i 1939 overtog en fabrik fra en jøde som et led i nazisternes "ariske program".

Siden 2002 har det været offentligt kendt, at han var medlem af nazistpartiet i Tyskland, men den 67-årige dronning har hidtil afvist, at han var politisk aktiv.

Walter Sommerlath levede i Brasilien fra 1919 til 1938, hvor han giftede sig med dronning Silvias mor, Alice.

Da han vendte hjem til Tyskland, overtog han en fabrik, der støttede op om Nazitysklands krigsapparat. Og det var i disse år, at Silvia kom til verden.

Silvia mødte Sveriges nuværende konge, Carl Gustaf den 16., ved de olympiske lege i München i 1972, hvor hun arbejdede som tolk.

Da parret blev gift i 1976, afviste Walter Sommerlath at havde været medlem af nazistpartiet.

Svensk dronning undersøger død nazi-far

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce