Statsadvokat afgør Bubbers skæbne

Bubber er ikke sigtet efter klima-anholdelse. Men statsadvokaten kan stadig ændre den beslutning.
Foto: POLFOTO

Statsadvokat afgør Bubbers skæbne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bubber er ikke sigtet, efter han blev anholdt i selskab med Greenpeace-aktivister. Men statsadvokaten kan ombestemme sig.

Tv-værten Bubbers skæbne er nu i hænderne på Statsadvokaten for København. Her skal juristerne afgøre, om den populære skærmtrold skal sigtes i forbindelse en klimaaktion, hvor aktivister trængte ind på Christiansborg Slot.

Bubber selv mener ikke, der er noget at komme efter. Han havde ingen finger med i spillet, da Greenpeaces aktivister narrede sig forbi sikkerhedsopbuddet og ind på Christiansborg blandt de kongelige og klimatopmødets regeringschefer.

Politiet har ellers meldt ud, at man opfatter Greenpeace-aktivisternes adfærd uden for Christiansborg som en manøvre, der skulle aflede ordensmagten, mens aktivisterne luskede ind på slottet.

- Jeg har efter min bedste overbevisning intet ulovligt gjort. Jeg står på et fortov og holder et banner sammen med en Greenpeaceaktivist, fortæller Bubber til Ritzau.

Tv-værten blev anholdt torsdag aften og måtte tilbringe en nat i det såkaldte klimafængsel på Retortvej i Valby. Ved løsladelsen fik han at vide, at sagen mod ham var blevet droppet.

- Da jeg blev lukket ud af klimafængslet, fik jeg et brev om, at jeg havde fået en påtale, men at den påtale var opgivet. Så jeg er ikke sigtet, siger han.

I løbet af weekenden var der dog en del tvivl om, hvorvidt Bubber var sigtet eller ej. Chefpolitiinspektør Per Larsen sagde nemlig, at Bubber og de andre anholdte fortsat var sigtet.

Politiadvokat Dorit Borgaard oplyser tirsdag til Ritzau, at Bubber ikke er sigtet. Men Statsadvokaten for København har fået overdraget sagerne og kan ændre på det hele.

Bubber holder dog fast i, at han udelukkende passede sit arbejde. Han var i gang med research til et program i serien "Danmark ifølge Bubber" om Greenpeaces aktivister.

- Jeg havde ingen idé om, hvad der foregik indenfor. Hånden på hjertet. Jeg sværger på mine børns grav, siger tv-værten.

Statsadvokat afgør Bubbers skæbne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce