Den sexanklagede filminstruktør Roman Polanski har netop offentliggjort et åbent brev, hvori han takker for den opbakning, han har modtaget under sin husarrest.
Den polsk-franske instruktør Roman Polanski sender nu en varm tak til sine tilhængere fra sin hytte i de schweiziske alper, hvor det 76-årige filmikon sidder i husarrest.

Opbakningen har været tiltrængt for Polanski, der venter på at finde ud af, om han skal udleveres til retsforfølgelse i USA for et seksuelt overgreb på en mindreårig.

- Disse beskeder er kommet fra mine naboer, fra folk over hele Schweiz og uden for Schweiz - fra hele verden, skriver den Oscar-vindende instruktør i et åbent brev på den franske debattør og filosof Bernard-Henri Lévys hjemmeside.

- Jeg ønsker, at de alle får at vide, hvor meget det varmer ens hjerte, når man er lukket inde i en celle, at høre denne mumlen af menneskelige stemmer og solidaritet i sin mail om morgenen.

Polanski har været eftersøgt af de amerikanske myndigheder lige siden, han i 1978 flygtede fra USA efter at have indrømmet et sexovergreb mod en 13-årig pige. Fælden klappede dog sidst i september, da schweizisk politi reagerede på den internationale arrestordre.

Anklagemyndigheden i USA kræver, at den 76-årige filminstruktør bliver udleveret for at blive stillet til ansvar for overgrebet i 1977. Fra det schweiziske justitsministerium lyder det, at man vil tage stilling udleveringen i det nye år.

Mere om emnet

Se alle

Polanski skal modtage sin dom i USA

Polanski får opbakning fra sit offer

Schweiz nærmer sig afgørelse i Polanskisag