Sarah Palin bag "Årets løgn"

Sarah Palin er årets største løgnhals, mener anerkendt amerikansk hjemmeside.
Foto: AP/POLFOTO

Sarah Palin bag "Årets løgn"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anerkendt hjemmeside har kåret den største løgn i året, der gik. Tidligere vicepræsidentkandidat Sarah Palin har vundet titlen.

Den tidligere vicepræsidentkandidat i USA Sarah Palin har fået den tvivlsomme ære at blive kåret som ophavsmand til den største løgn i 2009.

Det er hjemmesiden Politifact.com, der har kåret den forhenværende guvernør i Alaska på baggrund af et udfald på Facebook mod Barack Obama.

Her skrev Sarah Palin som et indlæg i debatten om vedtagelsen af en sundhedsreform i USA, at Obama havde et "dødspanel" linet op, som skulle afgøre, hvem der skal leve og dø.

I det efter hjemmesidens mening usaglige angreb på Barack Obamas sundhedsreform skrev Sarah Palin på sin Facebook om ældre og handicappede.

- De kommer til at stå foran Obamas 'dødspanel', så hans bureaukrater på baggrund af subjektive vurderinger af 'graden af produktivitet i samfundet' kan afgøre, om de er værdige til at få lægehjælp, lød det Sarah Palin i august.

Selv om Obamas sundhedsreform ikke indeholder planer om sådanne 'dødspaneler', så blev emnet alligevel diskuteret i livligt i både nyhedsudsendelser og på nettet.

Dermed fik Sarah Palin via sin løgnehistorie båret ved til reformmodstandernes bål, og det er blandt andet derfor, Politifact.com har udråbt netop Palins udsagn til "Årets løgn 2009".

Hjemmesiden Politifact.com er drevet af Florida-avisen St. Petersburg Times. Formålet med hjemmesiden er at efterprøve, om fakta, som politikerne slynger om sig med, nu også i virkeligheden er fakta.

Det indbragte tidligere i år den fornemme Pulitzerpris til Politifact.com for at være bedst i dækningen af indlandsstoffet.

Sarah Palin bag "Årets løgn"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce