Rockveteraner satte X Factor på plads

Rage Against The Machine-guitarist Tom Morello havde nok ikke regnet med, at skulle ligge nummer 1 på den britiske julehitliste i 2009, da han for 17 år siden indspillede hittet Killing In The Name Of.
Foto: AP/POLFOTO

Rockveteraner satte X Factor på plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De gamle drenge fra Rage Against The Machine solgte 50.000 singler mere end 18-årige Joe McElderry fra X Factor. En sensation!

Den britiske julehitliste anno 2009 toppes af veteran-rockbandet Rage Against The Machine og gruppens 17 år gamle hit "Killing In The Name Of". Dermed er det første gang i britisk X Factors historie, at vinderen ikke topper julehitlisten. Eksperter kalder det en sensation.

Storbritannien har i december dannet rammen om et usædvanligt kapløb. Duellanterne var rockbandet Rage Against The Machine og X Factor-vinder Joe McElderry.

Målet var en topplacering på julehitlisten. Historisk set er den førsteplads meget ærefuld i Storbritannien, og de seneste fire år er den blevet indtaget af vinderen af talentshowet X Factor.

Den udvikling besluttede ægteparret Jon og Tracy Morter at sætte en stopper for. Derfor iværksatte de en kampagne for at få folk til at downloade rockklassikeren "Killing In The Name Of" udelukkende med det formål at tryne X Factor.

Søndag blev kapløbet fløjtet af, og rockveteranerne havde opnået et salg på 500.000. Det er hele 50.000 mere, en JoeMcElderry opnåede med Miley Cyrus-nummeret "The Climb".

- Vi er fuldstændig oppe at køre over at være blevet nummer et, siger Rage-medlem Zack de la Rocha til Radio 1.

Hos BBC er resultatet kommet noget bag på musikskribent Colin Paterson, der som så mange andre havde regnet med, at X Factor fremover ville sidde tungt på toppen af julehitlisten.

- Det er ganske enkelt et af de største chok i hitlisternes historie, skriver Colin Paterson på BBC's hjemmesiden.

Når X Factor de seneste år har toppet julehitlisten, skyldes det, at X Factor Storbritannien afgøres i december. Og vinderens popularitet er enorm, lige efter tv-showet er overstået.

Rockveteraner satte X Factor på plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce