Pirater fik hjælp fra Londons overklasse

Johnny Depps pirateri kan være langt fra virkeligheden.
Foto: Polfoto

Pirater fik hjælp fra Londons overklasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De rigtige 'caribiske pirater' blev støttet af den engelske elite, ifølge ny udstilling i London

Glem alt om træben, papegøjer på skulderen og en klap for øjet.

De rigtige britiske pirater var i deres storhedstid i det 17. århundrede langt mere avancerede, end det indtryk man efterlades med i de populære 'Pirates of the Caribbean'-film, ifølge CNN.

Det fremgår af en ny udstilling i London 'Pirates: The Captain Kidd Story', der udforsker den overraskende historie om, hvordan piraterne i stor stil blev finansieret af cremen af det britiske samfund.

Højtstående og velanskrevne politikere og forretningsmænd i London stod i ledtog med nogle af de mest berygtede pirater.

- I takt med ekspansionen af det britiske imperium, kunne man bogstaveligt opleve piraterne spadsere omkring i Londons gader, siger Tom Wareham, kurator for udstillingen i The Museum of London Docklands, til CNN.

- Det var i denne by, at de tvivlsomme aftaler, der finansierede piraternes togter, blev indgået med magtfulde personer, fortæller han.

Captain Kidd, lige så berygtet som den samtidige Blackbeard, blev i 1701 hængt for pirateri og mordet på et besætningsmedlem tæt på det museum ved Themsen, som nu genfortæller en del af piraternes farverige historie.

Kidds krop blev dækket med tjære og hængte i årevis i et stålbur over floden for at afskrække andre fra at søge en karriere inden for faget.

Men var Kidd i virkeligheden skyldig? Udstillingen afslører, at han snarere var en marionetdukke for den velhavende elite i London.

- Han var reelt en lejet hånd. Hyret af regeringen til at kapre lasterne fra handelsskibe, der sejlede under flag af Englands fjender - hovedsageligt Frankrig og Spanien, fortæller Wareham.

Besøgende på udstillingen kan blandt andet se Captain Kidds sidste brev, der indeholdt et løfte om en skjult skat, samt et ægte piratflag fra dengang.

Udstillingen kan ifølge Wareham sagtens knyttes til nutiden, fordi den illustrerer politikeres dobbeltmoral og forretningsverdenens udnyttelse af andre til egen vinding.

Udstillingen er åben indtil oktober.

Pirater fik hjælp fra Londons overklasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce