Oscar-instruktør flirter med James Bond

Den engelske filminstruktør Sam Mendes kan blive den første Oscar-vinder, der giver sig i kast med instruktionen af en James Bond-film. Her ses den 44-årige Mendes med hustru og ligeledes Oscar-præmierede Kate Winslet.
Foto: AP/POLFOTO

Oscar-instruktør flirter med James Bond

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den engelske instruktør Sam Mendes er i gang med forhandlinger om at lave den næste film om James Bond - det har ingen Oscar-vinder gjort før ham.

Agent 007 med navnet James Bond har levet livet farligt overalt på kloden, hvor den britiske efterretningstjeneste har sendt ham hen. I den 23. film i serien venter dog en udfordring, som verdens mest berømte agent aldrig har stået overfor tidligere: Han skal tage imod instruktioner fra en Oscar-vindende instruktør.

Ifølge Los Angeles Times er den 44-årige engelske instruktør og producer Sam Mendes gået i forhandlinger om at instruere den kommende Bond-film, som allerede kan være i biograferne næste år. I hovedrollen ses dog en genganger i form af Mendes' tre år yngre landsmand og personlige ven Daniel Craig, der har lagt krop og ansigt til den hårdtslående kvindebedårer i de seneste to 007-film.

Sam Mendes' filmdebut "American Beauty" fra 1999 er indtil videre også karrierens højdepunkt målt på antallet af solgte billetter og modtagelse blandt kritikerne. Dramaet indbragte hele fem Oscar-statuetter heriblandt prisen som bedste instruktør. Siden har Mendes styret løjerne i "Road to Perdition", hvori Craig medvirkede, "Jarhead", "Revolutionary Road" og sidste års "Away We Go".

Der er dog endnu spørgsmålstegn, der skal ryddes af vejen, før Mendes kan svinge klaptræet og råbe "action" til Daniel Craig. Dels skal instruktøren præsenteres for filmens endelige manuskript og produktionsplan, og dels skal det afklares, hvorvidt James Bond overlever et muligt salg af rettighedshaveren, filmselskabet MGM. I forbindelse med det seneste Bond-eventyr, "Quantum of Solace", var Sony indblandet i både produktion og distribution.

Oscar-instruktør flirter med James Bond

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce