New York huser verdens bedste bands

Et af medlemmerne fra New York-trioen Animal Collective griber mikrofonen under gruppens koncert på den britiske Glastonbury Festival i sommer. Kritikere i Storbritannien og Irland har netop kåret bandets album Merriweather Post Pavilion til årets bedste udgivelse.
Foto: Topfoto/POLFOTO

New York huser verdens bedste bands

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Animal Collective har lavet årets album ifølge kritikere i Storbritannien. New York-grupper besætter fire af de fem øverste pladser på den prestigefyldte liste.

Der er poppede og dansable toner i luften på toppen af det forløbne års musikalske rangliste. Animal Collective fra New York har med albummet "Merriweather Post Pavilion" skabt årets bedste populærmusikalske værk, hvis man skal tro den britiske musikkæde HMV's såkaldte "poll of polls", "meningsmålingen over alle meningsmålinger", for 2009.

- Albummet bliver ved med at sælge stabilt, eftersom flere musikentusiaster opdager det, når rygtet spredes fra mund til mund, siger HMV's rock- og pop-manager, John Hirst, ifølge avisen Daily Mirror.

Toppen af listen, som HMV har sammensat af nomineringer fra 34 musikmedier i Storbritannien og Irland, domineres af grupper, der laver deres musik i New York. Ud over Animal Collective fylder Yeah Yeah Yeahs, Dirty Projectors og Grizzly Bear således godt op i top-5 over årets bedste album.

Hjemme i USA nyder Animal Collective også stor respekt. Den respekterede musikhjemmeside Pitchfork har "Merriweather Post Pavilion", der er trioens ottende studiealbum, øverst på sin liste over de bedste 50 udgivelser i 2009.

Det er dog ikke kun i de engelsktalende lande, at Animal Collective vinder musikkritikernes anerkendelse. Herhjemme har et af landets førende musikmagasiner, Soundvenue, kåret "Merriweather Post Pavilion'"til det mest suveræne album i 2009, samtidig med at det tegner billedet af en musikalsk tendens.

- At et trods alt stadig relativt kantet album som dette favnede så bredt er tilmed et rørende pragteksempel på den uforudsigelige og åbensindede musiktid, vi lever i, lyder begrundelsen fra magasinet, der placerer Grizzly Bear og Dirty Projectors på henholdsvis anden- og tredjepladsen.

New York huser verdens bedste bands

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce