Musicalskuespillerinde løber med fornem pris


Musicalskuespillerinde løber med fornem pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skuespillerinden Maria Lucia løb med Teaterpokalen torsdag eftermiddag for sin rolle i musicalen "The Sound of Music".

Hun har stået på masser af scener landet over og imponeret publikum med sin sangstemme.

Torsdag eftermiddag blev musicalskuespillerinden Maria Lucia hædret for både sit sangtalent og sine evner som skuespiller i musicalen "The Sound of Music" på Det Ny Teater, da hun modtog Teaterpokalen og 50.000 kroner.

- Vi har valgt dig, Maria Lucia. Din sang er også sangen om pigen med guldstemmen, der blev kvinde og kunstner gennem mødet med livet og musikken. Dit talent og din disciplin er gået hånd i hånd og har ført dig frem til i dag, sagde Jakob Steen Olsen, der er formand for Foreningen danske Teaterjournalister, da han overrakte prisen til den unge skuespillerinde.

Det er første gang at prisen, der hvert år gives til en fremtrædende dansk teaterkunstner, går til en musicalskuespillerinde, og det er dermed ikke kun et skulderklap til den 31-årige skuespillerinde, men også selve musicalgenren.

- Maria Lucias historie er også historien om den danske musicals professionalisering. Hun har udviklet sig til en alt besejrende, fabelagtigt dygtig stjerne i den genre, som samtidig også har rykket sig på en sådan måde, at den ikke længere bare kan negligeres eller sættes til side under henvisning til, at den ikke skulle være en ligeså fuldgyldig teatergenre som de andre, såkaldte "alvorlige" genrer, siger Jakob Steen Olesen.

Det er ikke første gang, at den 31-årige skuespiller bliver hyldet for sine optrædener. Hun blev første gang kendt hjemme i de danske stuer, da hun vandt talentshowet "Popstars" i 2003. Efterfølgende vendte hun tilbage til de skrå brædder, og i 2011 modtog hun en Reumert for årets sanger for sin medvirken i musicalen "Wicked".

Som modtager af prisen følger hun i fodsporene på skuespillere som Bodil Jørgensen, Thure Lindhardt og Lars Mikkelsen.

Musicalskuespillerinde løber med fornem pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce