Mai Henriksen hedder nu Mercado

Mai Henriksen hedder hun ikke længere - hun har taget sin kommende ægtemands efternavn og hedder nu Mai Mercado. Arkivfoto.
Foto: Carsten Bundgaard.

Mai Henriksen hedder nu Mercado

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ved valget i september 2011 strøg Mai Henriksen ind i Folketinget med 3867 personlige stemmer, men næste gang hun skal have sit billede på en valgplakat, bliver det med et andet navn.

Fra i dag kalder den konservative politiker med en fortid i Odense Byråd sig nemlig Mai Mercado. Efternavnet tager hun fra sin mand - og selvom de to først bliver gift til august, er det eneste rigtige at skifte navn allerede nu, siger Mai Mercado til Fyens.dk.

- Nu har jeg jo været på barsel, og det virker bare underligt, at jeg skiller mig ud fra min familie ved at have et andet efternavn. Og når jeg alligevel kommer til at hedde Mercado på et tidspunkt, så vil jeg hellere have, at det bliver nu. Den forskel kommer til at blive lidt fremmedgørende, forklarer hun.

Familien betyder alt

- Hvorfor dropper du så Henriksen?

- Det gør jeg, fordi familien betyder alt for mig. Og så er jeg jo nok også lidt gammeldags. Jeg synes egentlig, at det er positivt og godt at tage mandens efternavn. Jeg ved godt, at i en tid med ligestilling og kvinders store armbevægelser, er der sikkert nogen, der vil problematisere det, men det gør jeg ikke. Jeg kan godt lide, at der er nogle traditioner. Derfor har det aldrig været et spørgsmål for mig, om jeg skulle tage min mands efternavn, når jeg blev gift. Og det virker mærkeligt ikke at hedde det samme som min lille søn på ni måneder og den mand, jeg elsker.

- Tror du, vælgerne kan huske, hvem du er, når du udtaler dig med dit nye navn?

- Jeg kan godt afsløre, at der er kommunikationsfolk, der river sig i håret. Men for mig er det så dybtliggende. Jeg har ikke selv et specielt forhold til "Henriksen" - jeg tror mere, folk opfatter mig i tilslutning til mit efternavn, end jeg selv gør. Jeg må jo håbe, at folk kan huske mig, og jeg vil blive ved med at føre den samme politik, som jeg hele tiden har gjort - med et nyt efternavn.

- Man kan vende det om og spørge: Skulle jeg undlade at skifte mit efternavn og blive en del af den her kerne, som jeg så gerne vil være en del af, på baggrund af politik? Nej, min familie betyder alt for mig. Det er den, der gør, at jeg går smilende på arbejde. Og sådan tror jeg, mange mennesker har det: Når de er i balance, så performer de bedst. Og det gør jeg jo også, og det er min familie, der gør det. Derfor betyder den alt, siger Mai Mercado.

Ikke fordi det er nødvendigt

- Det er sikkert dødgammeldags - hvis du tog fat i en eller anden kommunikationsmand, ville han sige: Det er jo håbløst! Nu har hun fået slået sit navn fast i så mange år, først i Odense Byråd og siden også i Folketinget. Men det er jo, fordi det er min familie, der giver mig styrken til at kunne gøre det bedst muligt i politik, og det er dem, mit liv kredser om.

Der er folk i partiet, som har spurgt hende, om det nu var nødvendigt at skifte efternavn, fortæller Mai Mercado. Men det handler slet ikke om nødvendighed:

- Det er jo ikke noget, jeg gør, fordi jeg skal. Det er noget, jeg gør, fordi jeg ikke kan lade være.

Mai Henriksen hedder nu Mercado

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce