"Kald det kærlighed" blev et hit, men Lars Lilholts eget liv har været fyldt med død, angst, stoffer, sammenbrud og kvinder.
Lars Lilholt er manden bag hittet "Kald det kærlighed", men hans eget liv har langtfra været fyldt med kærlighed. Hans historie er fyldt med død, angst, stoffer, sammenbrud - og kvinder.

Det fortæller han i et stort interview med Søndagsavisen.

Da Lars Lilholt var 30 år, blev han sendt til psykiater, der konstaterede, at han led af "personlighedsforstyrrelse med karakterneurotiske træk".

Psykiateren mente, at det med al sandsynlighed skyldtes en manglende fysisk og følelsesmæssig kontakt i barndommen, chokket over at have set sin bedste ven, Ulrik, ligge smadret under en bil - og ikke mindst en overdreven brug af euforiserende stoffer.

- Det er lidt svært for mig at se tilbage på den periode. Jeg er lidt flov over det, siger Lars Lilholt til Søndagsavisen og fortsætter:

- Jeg kunne være blevet skolelærer. Jeg kunne have valgt det sikre, fået et rigtigt arbejde, så jeg var sikker på at kunne forsørge mine unger. Men jeg tog nogle valg, der fik alt til at gå op i lort. Det kunne være gået helt galt. Jeg kunne være endt ude i hashtågerne, men det var konsekvensen af, at jeg forfulgte min drøm.

Det var, da Lars Lilholt var bare 15 år, at hans liv langsomt begyndte at køre af skinnerne. Som 15-årig så Lars Liliholt sin bedste ven ligge smadret under en bil med blodet fossende ud af kroppen.

- Der skete noget med mig efter Ulriks død. Det at ryge hash trak i mig. Jeg syntes, at det var sjovt, og det lå i tiden. Jeg var dog så fornuftig, at den dag, jeg stod med et lsd-trip på fingeren, sagde jeg nej tak. Det turde jeg ikke, og det er jeg glad for. Det havde jeg ikke holdt til. Så var jeg blevet helt væk. Det andet, hash, amfetamin og opium, og hvad der nu var i omløb i Aalborg i 70'erne, kunne jeg styre, siger han til Søndagsavisen.

I dag er Lars Lilholt helt rask. Den psykiske sygdom har været holdt nede i mange år. Ikke mindst på grund af hans tre børn og konen, Ninna.

Den populære sanger siger selv, at han har levet to liv. Et før og et efter hans kone Ninna. Før sagde han ikke nej til kvinder. Og der var mange af dem. Forholdet til den 16 år yngre Ninna startede da også som en hed affære på hotelværelser rundt om i landet. Nu har de været sammen i 18 år.

- Min nære familie er mit et og alt. Uden den ville jeg falde fuldstændig fra hinanden igen. Det er jeg sikker på. Mit liv har været fuldstændig kaotisk. Men jeg har det fint med mit liv, og jeg har forliget mig med de valg, jeg har taget. Man kan heller ikke leve et langt liv på landevejen uden knubs. Det er et råt liv, og jeg er en af de heldige, der har fået noget ud af det, siger Lars Lilholt til Søndagsavisen.