En gammel gris. Sådan kaldes mænd med meget unge kærester ofte. Når kvinden er ældst, kaldes hun en puma. Og det er en ny trend.
Popdronningen Madonna er kærester med den 28 år yngre Jesus Luz. Herhjemme har vi bakkesangerinden Dot Wessmann, der danner par med den 22 år yngre EU-parlamentariker Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti.

Og selv om nogle måske vil rynke bryn over de aldersmæssigt umage par, så er der tale om intet mindre end en trend. Nu er der sågar kommet en betegnelse for de kvinder, der slår kløerne i en yngre mand. De kaldes pumaer - eller cougars, som det hedder i USA, hvor begrebet er opstået.

- Jeg ved folk tror, det handler om noget seksuelt. Men jeg ser det som noget meget frit og meget stærkt. Jeg ser en puma-kvinde som en stærk og uafhængig kvinde, fortæller Gloria Navarro, der for nylig blev kåret som årets puma i USA ved Miss Cougar America-arrangementet.

En anden deltager ved arrangementet fortæller, at puma-fænomenet blandt andet skyldes, at stadig flere kvinder bliver skilt i en højere alder, og de jævnaldrende mænd er enten uinteressante eller optaget. Derfor må de aldrende singlekvinder slå kløerne i en yngre model.

En typisk puma er som oftest en forholdsvis succesfuld karrierekvinde, f.eks. i en lederstilling.