Kontroversiel rapper laver ny musik

Rapperen, sangeren og produceren Kanye West holder sig ikke tilbage, når det kommer til at tage for sig af rampelyset - som her, hvor han stjæler mikrofonen fra sangerinden Taylor Swift ved sidste års MTV Video Music Awards. I øjeblikket har han dog fat i sin egen mikrofon i studiet, hvor han arbejder på sit femte album.
Foto: AP/POLFOTO

Kontroversiel rapper laver ny musik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Multitalentet Kanye West afslører på sin blog, at han er i gang med at lave musik til sit femte album, og at han ser sig selv som "moderne kunstner og poet".

Det har ikke været for sine musikalske bedrifter, at rapperen, sangeren og produceren Kanye West har tiltrukket sig opmærksomhed i det forløbne års tid. Men nu kan fans af den storskrydende 32-årige amerikaner begynde at glæde sig til nye toner på et kommende femte album.

På sin officielle blog afslørede Kanye West mandag, at han er "glad for at være tilbage i studiet for at lave ny musik", og at hans kunstneriske selvtillid er fuldstændig intakt.

- Det er sjovt så mange rappere, der bliver dårligere, efterhånden som deres karriere bliver længere, mens ægte poeter bliver bedre. Vi vil følge i Maya Angelou, Gill Scott Herron og Nina Simones fodspor. Deres værker blev bedre med tiden. De dokumenterede, hvad der skete i kulturen. Det er vores ansvar som den moderne tids kunstnere og poeter, skriver han.

Der var delte meninger om Kanye Wests ansvarsbevidsthed, da han ved MTV Video Music Awards i september væltede op på scenen og stjal mikrofonen fra prisvinderen Taylor Swift for at bekendtgøre, at Beyonce havde fortjent prisen. Men med ankomsten af et nyt årti lader det til, at den rappende spradebasse har fundet motivationen til at kigge fremad og lede noget, der kunne lyde som en kulturel revolution.

- Lad os bade i positive kræfter og se ned på dem, der maskerer sig som formidlere af sandhed og objektivitet, selvom alt det, der bliver præsenteret, har til formål at hjernevaske os, forbrugeren, offentligheden, til at tro, hvad de ønsker, at vi skal tro. Lad os gå bag om overskrifterne og se bare en smule af virkeligheden i øjnene i dette nye årti, tordner Kanye West på sin hjemmeside.

I 2008 udkom Kanye Wests seneste abum, "808s and Heartbreak", der høstede masser af rosende ord både i USA og herhjemme for sin elektroniske poplyd. Udover at rappe og synge sig til stjernestatus på musikhimlen, har Kanye West også produceret musik for blandt andre Jay-Z, Common, Alicia Keys og John Legend.

Kontroversiel rapper laver ny musik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce