Kennedys breve til svensk kvinde sælges

Kennedys breve til svensk kvinde sælges
Foto: POLFOTO/AP

Kennedys breve til svensk kvinde sælges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

John F. Kennedys breve til en svensk elskerinde er til salg på en auktion i USA. De ventes at indbringe den nu 78-årige kvinde omkring 100.000 dollar.

Lidenskabelige kærestebreve fra John F. Kennedy til en svensk kvinde bliver nu solgt på auktion og ventes at indbringe omkring 100.000 dollar.

- Hvor meget vil du betale for breve som beviser en hed udenomsaffære mellem præsident John F. Kennedy og en 21-årig svensk babe?, spørger avisen New York Daily News.

Mandag åbnede auktionshuset Legendary Auctions for bud på de fire håndskrevne breve, der blev skrevet under en flere år lang flirt i 1950'erne. Buddene begyndte på 25.000 dollar og var hurtigt kravlet op over 30.000 dollar. Auktionen kører i to uger.

Den nu 78-årige Gunilla von Post mødte senator John F. Kennedy på den franske riviera i 1953, kun en måned inden han blev gift med Jacqueline Bouvier. Hun var 21, han var 36, og de to dansede hele natten og skiltes med et romantisk kys.

I et brev dateret den 28. juni 1954, efter brylluppet med "Jackie", skriver Kennedy til Gunilla von Post, at han "måske skaffer en båd for at sejle rundt i Middelhavet i to uger - med dig som besætning".

Sejlturen blev ikke til noget på grund af den amerikanske senators rygproblemer. Men året efter lykkedes det JFK og hans svenske elskerinde at tilbringe en sommeruge sammen i et lejet hus i Sverige.

- Jeg lånte ham i en uge, en vidunderlig uge som ingen kan tage fra mig, sagde Gunilla von Post i et interview med den amerikanske tv-kanal ABC i 1997, efter hun havde skrevet en bog, hvor hun afslørede affæren med Kennedy.

Hidtil har ingen dog kendt til de breve, der blev sendt fra Washington til "Miss Gunilla von Post" på Styrmansgatan i Stockholm.

- Mit gæt er, at de går for 100.000 dollar, siger Doug Allen, der er chef for Legendary Auctions.

Kennedy og von Post mødtes angiveligt for sidste gang ved en gallamiddag i New York i 1958, to år inden han blev valgt til USA's præsident. Han blev dræbt ved et attentat i Dallas i november 1963.

Kennedys breve til svensk kvinde sælges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce