Her er de danske byers musiktvillinger


Her er de danske byers musiktvillinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et nyt projekt viser sjove sammenfald i musiksmag over hele verden.

Musik overskrider grænser. Det understreger et større musikprojekt, som BBC har foretaget.

Ved hjælp af data fra firmaet Shazam, der har 100 millioner brugere, har BBC sammenstykket et billede af de mest populære sange globalt set, eller i hvert fald de sange, som folk gerne vil have navn på.

Shazam er nemlig et program, der kan identificere sange, hvis man afspiller musikstykker for det.

Det mest eftersøgte nummer globalt set er Adeles "Hello", og hendes popularitet har måske smittet af på Lionel Richie, der også har en sang med samme titel i sit bagkatalog. Soulsangeren er i hvert fald blevet en efterspurgt herre i Iran og Angola.

Generelt er det vestlige sange med engelske tekster, som har fået den største udbredelse. Major Lazer's "Lean On", som Mø lægger vokal til og Drakes "Hotline Bling" er blandt de mest populære numre, og kunstnere som Calvin Harris, Taylor Swift og Drake er efterspurgte i både Bangladesh, Kina, Kasakhstan og Peru.

En sjov feature ved den omfattende dataundersøgelse er, at den kan bruges til at finde musikalske "tvillingebyer". Det vil sige byer, hvor brugerne har ledt efter de samme numre.

Og der er åbenbart forskel på danske byer. Københavns tvillingby er nemlig Levin i New Zealand, mens Aalborg bliver parret med Wollongong i Australien og Svendborg deler smag med Banda Aceh i Indonesien.

Du kan selv prøve BBC's søgetjeneste og se, om din by har en eksotisk anden halvdel via dette link:

http://www.bbc.co.uk/news/resources/idt-446211a5-003b-45e3-9211-cdc7d75c5407

Her er de danske byers musiktvillinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce