Henrik Krogsgaard spiller til begravelsen

Makkerparret Grethe Sønck og Henrik Krogsgaard har optrådt sammen utallige gange. På torsdag spiller Henrik til Grethes begravelse.
Foto: Jan Persson/POLFOTO

Henrik Krogsgaard spiller til begravelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kapelmester Henrik Krogsgaard holder sit løfte over for Grethe Sønck og spiller ved hendes begravelse på torsdag.

Han har fulgt hende i årevis på scener over hele landet. Og nu følger han hende også på vej på den sidste rejse.

Komponist og kapelmester Henrik Krogsgaard skal nemlig spille, når Grethe Sønck på torsdag skal stedes til hvile på Tibirke Kirkegård i Tisvildeleje.

- Det er en gammel aftale, vi har. Den stammer tilbage fra, da Volmer begravet i 1982, hvor jeg spillede til hans begravelse, fortæller Henrik Krogsgaard til Ritzau.

"Volmer" er Grethe Søncks afdøde mand, Sejr Volmer-Sørensen. Han og Grethe blev gift i 1968. Ved sin død blev han begravet i de ukendtes grav på Tibirke Kirkegård. Grethe Sønck skal ligge samme sted.

- Det var et rent tilfælde, at jeg kom til at spille, fordi organisten ikke kom. Bagefter bad Grethe mig så love at spille til hendes begravelse, fortæller Henrik Krogsgaard.

- Jeg sagde, at det ville jeg gerne, hvis hun til gengæld ville synge til min begravelse. Det siger man jo lidt i sjov, for det er ikke noget, man kan lide at snakke om med sine venner.

Vi kender normalt Henrik Krogsgaard på pladsen bag klaveret. Men når han skal spille i kirken, så bliver det på orgel. Sådan var det også, da Volmer-Sørensen blev begravet.

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal spille endnu. Jeg har nogle idéer, men jeg skal tale med præsten først, så vi får det hele til at passe sammen, fortæller Henrik Krogsgaard.

Henrik Krogsgaard har kendt Grethe Sønck i mere end 40 år. Derfor er han naturligvis berørt af hendes død. Som han siger, er det for tidligt, men ikke tragisk.

Henrik Krogsgaard spiller til begravelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce