Grev Ingolf: Slut med druk og smøger

Grev Ingolf var tæt på at dø af druk, fortæller han i et interview.
Foto: Polfoto

Grev Ingolf: Slut med druk og smøger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grev Ingolf var ved at drikke sig ihjel, afslører han i interview. Men nu er både druk og cigaretter lagt på hylden.

Et langt liv med druk og røg har sat sine spor hos grev Ingolf, der i næste uge fylder 70 år.

Som midaldrende var han tæt på at drikke sig ihjel, og for nylig har han fået konstateret lungesygdommen KOL, men nu er både cigaretter og alkohol lagt på hylden, fortæller greven i et stort interview med Billed-Bladet.

- Jeg har røget, siden jeg var 10 år. På alt, hvad der kunne sættes ild til. Cigaretter, pibe, cigarer. Nu får jeg nogle piller, der modvirker rygetrangen, og det virker fint. Det var kun lige tre-fire dage, det var lidt slemt, fortæller grev Ingolf i interviewet.

Han havde også gennem mange år et alkoholmisbrug, og det var først, da hans læge fortalte ham, at han var ved at drikke sig ihjel, at han fik sat en stopper for sit misbrug.

- Advarslen kom, da jeg var 45. Det var i september '85, hvor lægen sagde, at hvis jeg ikke stoppede nu, overlevede jeg ikke julen. Så holdt jeg op fra den ene dag til den anden - ligesom med cigaretterne, fortæller grev Ingolf.

Grev Ingolf er søn af arveprins Knud og fætter til dronning Margrethe.

Inden ændringen af tronfølgeloven i 1953 stod Ingolf til at blive konge i Danmark, fordi den daværende konge, Kong Frederik 9. kun havde fået døtre - Margrethe, Benedikte og Anne-Marie - der dengang ikke kunne overtage tronen.

Ændringen af loven åbnede dog op for en kvinde på tronen, og dermed blev Margrethe dronning i Danmark ved sin fars død i 1972.

Grev Ingolf: Slut med druk og smøger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce