Hun gav udmærkede drikkepenge, husker en af naboerne, der leverede købmandsvarer til Grethe Sønck som knægt.
Den nyligt afdøde revystjerne Grethe Sønck var kendt og elsket bredt i den danske befolkning. Det samme gjorde sig gældende i nabolaget i Rågeleje i Nordsjælland, hvor hun boede og endte sine dage.

- Når vi mødtes hos købmanden, fik jeg et kram, og vi snakkede om vind og vejr, fortæller radiovært Toni Gorde Andersen fra nabolaget til Frederiksborg Amts Avis.

En anden af naboerne husker den populære skuespillerinde og sangerinde fra sin barndom i byen, hvor han arbejdede hos den lokale købmand.

- Som knægt for 15 år siden leverede jeg varer til hende fra købmanden. Så jeg kendte hende på den måde. Hun var sød og rar og gav udmærkede drikkepenge, fortæller Michael Spenner, der bor to huse fra Grethe Søncks hjem.

Også forhenværende borgmester i Gribskov Kommune Jannich Petersen taler varmt om det danmarksberømte bysbarn.

- Jeg har altid været stolt af, at hun boede i kommunen, siger eksborgmesteren.

Grethe Sønck blev fredag aften fundet død i sit hjem af stedsønnen. Hun døde af naturlige årsager og blev 80 år gammel.

Torsdag skal hun bisættes fra Tibirke Kirke. Hun skal stedes til hvile i de ukendtes grav på Tibirke Kirkegård. Her ligger hendes afdøde mand, Sejr Volmer-Sørensen, også begravet.

Grethe Søncks ven gennem mere end 40 år, komponist og kapelmester Henrik Krogsgaard, skal spille til begravelsen. Det gjorde han også i 1982 ved Volmer-Sørensens begravelse.

- Det var et rent tilfælde, at jeg kom til at spille, fordi organisten ikke kom. Bagefter bad Grethe mig så love at spille til hendes begravelse, fortæller Henrik Krogsgaard til Ritzau.

- Jeg sagde, at det ville jeg gerne, hvis hun til gengæld ville synge til min begravelse. Det siger man jo lidt i sjov, for det er ikke noget, man kan lide at snakke om med sine venner.

Mere om emnet

Se alle

Videooptagelse af Søncks bisættelse var ok

Et sidste farvel til revydronningen

Et sidste farvel til revydronningen

Grethe Sønck bisættes i dag

Grethe Sønck bisættes i dag