Torsdag eftermiddag tager venner og familie afsked med en af de største inden for den danske underholdningsbranche, når Grethe Sønck bisættes fra Tibirke Kirke.
Mens et kraftigt snevejr glider ind over landet vestfra, så forbereder Grethe Søncks familie og venner sig på den sidste afsked med den afdøde revydronning.

Torsdag eftermiddag bliver Grethe Sønck bisat fra Tibirke Kirke, hvor hun skal stedes til hvile i de ukendtes grav på Tibirke Kirkegård. Her skal hun ligge sammen med sin afdøde mand, Sejr Volmer-Sørensen.

Forventeligt vil en lang række kendte ansigter fra den garvede del af underholdningsbranchen dukke op for at tage afsked med den folkekære sanger og skuespiller.

Grethe Søncks mangeårige veninde Birthe Kjær skal synge solo, og ved orglet sidder kapelmester Henrik Krogsgaard, der har fulgt Grethe Sønck som ven og kollega i mere end 40 år.

- Det er en gammel aftale, vi har. Den stammer tilbage fra, da Volmer begravet i 1982, hvor jeg spillede til hans begravelse, fortæller Henrik Krogsgaard til Ritzau.

Henrik Krogsgaard kommer også til at akkompagnere menigheden til tre salmer og en vintersang, oplyser sognepræst Nia Schulin-Zeuthen, fortæller til Frederiksborg Amts Avis.

Det kommer til at dreje sig om: "Dejlig er jorden", "Op al den ting, som Gud har gjort", "Hil dig frelser og forsoner" og "I sne står urt og busk i skjul".

Særlig aktuel er den sidstnævnte af sangene. Vejrprofeterne har nemlig varslet snestorm over landet. Nordsjælland, hvor bisættelsen finder sted, skulle dog først blive ramt af snevejr ud på eftermiddagen.

Grethe Sønck blev fundet død i sit hjem fredag aften. Hun blev fundet af sin stedsøn Stefan Fønns. Grethe Sønck døde en naturlig død alene i sit hjem. Hun blev 80 år.

Mere om emnet

Se alle

Videooptagelse af Søncks bisættelse var ok

Et sidste farvel til revydronningen

Et sidste farvel til revydronningen

Birthe Kjær synger til Søncks bisættelse

Birthe Kjær synger til Søncks bisættelse