En ydmyg Lil Wayne tog mandag afsked med sine fans i hjembyen New Orleans. Næste år bliver rapperen sandsynligvis smidt i fængsel for ulovlig våbenbesiddelse.
I sommer måtte publikummet på Roskilde Festival undvære et af hovednavnene, da rapperen Lil Wayne holdt sig væk fra Orange Scene på grund af sygdom. Mandag fik mange tusind fans i den 27-årige rappers hjemby, New Orleans, derimod fornøjelsen af den farverige ordjonglørs evner på en scene. Evner som Lil Wayne desværre ikke får mange muligheder for at udfolde næste år, hvor en fængselsdom for ulovlig våbenbesiddelse venter på ham.

- Jeg er ingenting uden jer, råbte Lil Wayne med det borgerlige navn Dwayne Carter ifølge nyhedsbureauet AP til det talstærke hjemmepublikum - heriblandt 19-årige Lee Farrell:

- Det er trist, at han bekræfter klichéen, sagde tilskueren med henvisning til amerikanske rappere som 2Pac, Lil' Kim, Mystikal og Shyne, der alle ligesom Lil Wayne har været på kant med loven og er endt i fængsel.

Lil Wayne erklærede sig oktober skyldig i en sag om ulovlig våbenbesiddelse, som han var havnet i tilbage i 2007, da politiet i New York stoppede rapperens turnébus på grund af mistanke om hashbesiddelse. Da betjentene nærmede sig forsøgte Lil Wayne forgæves at skjule en ladt pistol.

Den Grammy-vindende rapstjerne udgav sidste år det anmelderroste album 'Tha Carter III', som toppede de amerikanske hitlister med omkring 2,8 millioner solgte eksemplarer. Til februar, den samme måned som dommen over Lil Wayne falder, udkommer hans næste album, der har fået titlen 'Rebirth'.

Det skal vise sig, om han kan leve op til albumnavnet, når månederne bag tremmer engang er overstået.