Danskerne ser mere tv end nogensinde

Danskerne har for første gang rundet tre timer i daglig tv-kiggeri. Det viser nye tal fra analyseinstituttet TNS Gallup.
Foto: Jens Dige/POLFOTO

Danskerne ser mere tv end nogensinde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danskerne sætter igen rekord i antallet af timer foran tv-skærmen. I det forløbne år har landets seere for første gang rundet tre timers dagligt skærmkiggeri.

Danskerne må snart have fået firkantede øjne. I hvert fald hvis man skal tro de nyeste tal fra landets største analysevirksomhed TNS Gallup, der viser, at danskerne aldrig før har set så meget fjernsyn som i 2009. Helt nøjagtigt bruger hver dansker på tre år og derover 189 minutter om dagen foran skærmen.

Det er første gang herhjemme, at det daglige tv-kiggeri runder tre timer. Sidste år så danskerne 22 minutter mindre fjernsyn om dagen, hvilket bringer årets stigning op på 13 procent, og de seneste to år har TNS Gallup registreret en stigning på hele 27 procent landet over.

- Flere danskere har anskaffet sig fladskærme og bedre udstyr, og billedkvalitet kan have fået danskerne til at bruge mere tid på tv. De nye tv-apparater har sandsynligvis også betydet, at mange hjem har fået flere tv-apparater, hvilket også traditionelt øger tv-forbruget, skriver TV 2 på sin hjemmeside og nævner også finanskrisen som en faktor, der kan have fået danskerne til at holde pungen lukket og foretrække de billige timer foran tv'et.

Hos TV 2 glæder man sig over, at nyhedskanalen TV 2 News igen i år er den kanal, der er gået mest frem seermæssigt. Man erkender dog, at man sammen med DR oplever øget konkurrence om seerandelen fra de mange nye danske kanaler, der har fået adgang til de små hjem det seneste år.

TNS Gallups tal bygger på tv-sening i 1000 udvalgte husstande i landet, hvilket svarer til 2200 personer, der får deres tv-vaner registreret døgnet rundt.

Danskerne ser mere tv end nogensinde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce