Dansk producer: Filmen er en underdog

Danske Christian Falkenberg Husum har været med til at producere den Oscar-nominerede film "Ida."
Foto: AP/Anna Matveeva

Dansk producer: Filmen er en underdog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der var ingen danske film, men flere danske bidrag blandt de film, der torsdag blev nomineret til en Oscar.

Der var ingen danske film på plakaten, da Det Amerikanske Filmakademi torsdag offentliggjorde de Oscar-nominerede film for i år. Til gengæld var der masser af danske bidrag til Oscar-nominerede film.

Ét af de bidrag står Christian Falkenberg Husum for. Han er co-producer på den polske film "Ida". Her har han blandt andet sammen Sofie Wanting Hassing koordineret lyd-post-produktionen i Danmark.

Selvom filmen har vundet 65 priser, flytter Oscar-nomineringen filmen op i en anden klasse, mener han.

- For filmen betyder det, at den går fra at være en almindelig spillefilm til at være en Oscar-nomineret film, og det er noget, der kan næsten udødeliggøre en film, siger han.

Han beskriver selv filmen som en underdog, der har sejret på trods.

- Vi var meget bekymret for filmen oprindeligt. Vi regnede ikke med, at der var nogen, der vil se den. Den er sort/hvid. På polsk. I 4:3-format. Det ligner ikke på papiret en succes. Men vi var godt klar over, at det var en god film, siger Christian Falkenberg Husum.

Også den israelske film "Aya" er nomineret. Her spiller den danske skuespiller Ulrik Thomsen en hovedrolle. Filmen er nomineret til årets kortfilm.

I kategorien er årets tegnefilm er den irske film "The Song of the Sea" nomineret. Her har danskerne Frederik Villumsen og Claus Toksvig stået for animeret 36 minutter af filmen.

Samarbejdet mellem de to danskere og filmens irske skabere opstod under Frederik Villumsens praktik hos det irske produktionsselskab.

- Jeg kom i praktik derovre i 2009. Jeg blev gode venner med dem. Imens jeg var der ovre, blev de Oscar-nomineret for deres første film. Jeg ville rigtig gerne være med på Song of the Sea, siger Frederik Villumsen, der fik chancen.

- Vi kom godt ud af det med hinanden, men der fra og så til at give sin praktikant chancen for at medproducere sin kommende film. Det var måske en overraskelse.

Dansk producer: Filmen er en underdog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce