Dansk instruktørduo kæmper i Rotterdam

Michael Noer, der tidligere har lavet dokumentarfilmen De vilde hjerter, er sammen med sin kollega Tobias Lindholm klar til næste års prestigefyldte internationale filmfestival i Rotterdam med debutspillefilmen R.
Foto: Niels Christensen/POLFOTO

Dansk instruktørduo kæmper i Rotterdam

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Michael Noer og Tobias Lindholms debutfilm 'R' får verdenspremiere, når fængselsdramaet næste år konkurrerer ved den internationale filmfestival i Rotterdam.

Det hårdtslående danske fængselsdrama 'R' har banet sig vej til konkurrencen ved den 39. udgave af den internationale filmfestival i Rotterdam, hvor der kæmpes om de såkaldte Tiger Awards.

Det skriver Det Danske Filminstitut mandag i en pressemeddelelse. Bag filmen står instruktørduoen Michael Noer og Tobias Lindholm, der ud over verdenspremieren på 'R' kan fejre deres spillefilmdebut ved den prestigefyldte festival, der foregår fra den 27. januar til og med den 7. februar.

Hovedrollen i 'R' spilles af Pilou Asbæk, som biografgængere og tv-seere kender fra henholdsvis Niels Arden Oplevs 'To verdener' og TV 2's krimiserie 'Blekingegade'.

Hans karakter, R, ankommer til Horsens Statsfængsel for at afsone en straf for vold. R's intentioner om at holde sig ude af problemer kolliderer dog hurtigt med de uskrevne regler og æresbegreber, der hersker inden for fængslets mure, hvilket bringer ham i et dilemma.

Michael Noer og Tobias Lindholm er uddannet henholdsvis på Den Danske Filmskoles dokumentar- og manuskriptlinje og har tidligere lavet kortfilmen 'Hawaii' sammen.

Som del af konkurrencen i Rotterdam kommer der international opmærksomhed omkring to unge instruktører, blot en uge inden rampelyset tændes ved den store filmfestival i Berlin.

På festivalens hjemmeside vurderes det, at op imod 3000 presse- og filmfolk vil deltage i arrangementet i Rotterdam, der har fokus på nyskabende film og debuterende instruktører.

Dansk instruktørduo kæmper i Rotterdam

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce