Burhan G vil være ny ambassadør

Burhan G
Foto: Colourbox

Burhan G vil være ny ambassadør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For sangeren Burhan G har der altid kun været en vej. Nu gør han sin sti endnu bredere med det fjerde album.

Det er kort før sommerferien i 9. klasse. Hele klassen på Sankt Annæ Skole skal sætte krydser ud for det, de gerne vil efter sommerferien: gymnasiet, hf, hg og teknisk skole, står der på papiret.

Burhan G - eller Burhan Genc Koc, som han egentlig hedder, sætter ligesom sine kammerater et kryds. Også selvom han allerede på dette tidspunkt egentlig godt ved, at han ikke skal læse videre, når han er færdig med folkeskolen.

Han skal nemlig være popstjerne. Men det er svært at forklare til studievejlederen og klasselæreren.

Han pjækkede. Blev væk fra skolen, når de tre drenge i gruppen Outlandish lod ham hænge ud med dem i studiet og synge kor på deres sange. Han så et andet liv, end det med udsigt til en tavle og et kateder. Han så specialsyede jakkesæt, busture på tværs af landet og han lyttede til tonerne, der flød, når de tre drenge sad og skrev deres musik.

Det var den vej, han skulle. Også selvom hans forældre mente noget andet.

- Jeg synes, det var svært ikke at leve op til de forventninger, de havde om, hvad jeg skulle. At jeg ikke bare gjorde som alle mine kammerater, der skulle videre i gymnasiet, siger han.

- Men derfor er musikken også mit hjertebarn. Det var det, jeg valgte. Og jeg har ikke noget at falde tilbage på, i mit hoved findes det ikke. Hvis jeg har noget at falde tilbage på, så betyder det, at jeg ikke tror nok på det, jeg laver. Det er alt eller intet, fortæller han.

Beslutningen skulle da også vise sig at være helt rigtig.

Som 17-årig skrev han under på sin første pladekontrakt. Men først nogle år efter, i 2004, udkom han med sit første album, Playground. Tre år senere kom nummer to, Breakout. Begge album er på engelsk.

Da Burhan G i 2010 udkommer med tredje album, hedder det kort og godt Burhan G. og sangene, de er på dansk.

- Det var først der, folk for alvor fik øjnene op for mig, erkender sangeren.

Men det var ikke kun sproget, der ændrede sig. De historier, han fortalte i sin musik gjorde også.

Noget, der i den grad kulminerer på hans fjerde album, der udkommer mandag den 7. oktober.

Men først spoler vi lidt mere end halvandet år tilbage.

Han sidder i studiet sammen med sin faste skrive-makker, Lars Ankerstjerne.

- Det starter så uskyldigt. Det er den samme gamle leg, siger Burhan G.

Han har mødt en kvinde. Ikke en hvilken som helst en. Det er kærlighed, men det ikke uden problemer. For kvinden har en anden.

Ordene, som sangeren formulerer over for sin ven og makker bliver startskuddet til det, han kalder for sin bedste sang nogensinde. Hans fans er enige. Da "Din For Evigt" udkommer i marts 2013, går den lynhurtigt til tops på hitlisterne, og radioerne spiller den massivt.

I mellemtiden er Burhan G og kvinden, Sarah Zobel, der nu er blevet skilt, blevet store overskrifter i medierne.

Det vil han egentlig ikke så gerne gå i detaljer om. Det gør musikken for ham, siger han.

- Nogle siger, at når jeg synger "Din For Evigt", lyder det som om det gælder liv eller død. Men det gjorde det jo for mig på det tidspunkt, hvor jeg skrev den, siger han.

Men det er ikke kun den sang, der kredser omkring den store, altopslugende, vanvittige, hjerteknusende og på samme tid vidunderlige kærlighed. Det gør de fleste numre på det nye album faktisk.

Læser man teksterne, vil man ikke være i tvivl om, at den mørkhårede knægt fra Brøndby Strand har mødt kvinden i sit liv. Men man er heller ikke i tvivl om, at det har været et skæbnesvangert møde, der ikke kun har været ren lykke. Det har også har været smertefuldt.

Ikke engang hans kærlighed til musikken kunne overskygge det i en periode.

- Lars og jeg prøvede at finde en retning på mit kommende album, og samtidig med det oplevede jeg jo noget, der påvirkede mig utroligt meget. Det fyldte så meget. Der var gode og dårlige dage, og de fik lov til at fylde mere end musikken.

- Men da jeg endelig gav slip og gav afløb for det i musikken, var det ligesom terapi, siger sangeren, der for alvor oplevede at kunne åbne op, når der blev sat toner til.

- Jeg er enormt følsom. Men for mig betyder dét at være følsom bare, at man er til stede. Og jeg har ikke noget i mod at synge åbent om mine følelser.

- Det, synes jeg, er sejere end noget andet. En voksen mand, der tør at synge om sine følelser og dele dem med resten af verden. På den måde har jeg ikke noget problem med at være følelses-ambassadør, siger han.

- Men nogle gange har jeg da også været nødt til at stoppe op og sige "er det for meget?" Vi fandt på udtrykket "webcam-musik", fordi det føles ligesom at folk sidder og kigger med i ens liv. Men det nytter jo heller ikke at skrive om fester, når det ikke er det, der fylder i ens liv.

Nu slipper Burhan G sangene fri. Når albummet "Din For Evigt" udkommer den 7. oktober, fortæller han sin historie.

- Det er da angstprovokerende. Jeg har det jo ellers med at krybe lidt langs væggene. Men jeg føler også, at jeg på denne her måde får lov at dele det på mine principper, siger han.

Newspaq

Burhan G vil være ny ambassadør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce