Avatar slår alle salgsrekorder i Danmark


Avatar slår alle salgsrekorder i Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Avatar" er nu den bedst sælgende film i Danmark nogensinde. "Titanic" har dog stadig rekorden, som filmen, der har solgt flest billetter.

Med onsdagens omsætning i de danske biografer slog James Camerons storfilm "Avatar" alle hidtidige biografsalgsrekorder i Danmark. Det oplyser den danske afdeling af filmselskabet 20th Century Fox.

Tidligere har både "Titanic og de tre "Ringenes Herre"-film været at finde øverst på filmbranchens toplister, men med en omsætning til dato på 99.055.320 kroner er "Avatar" nu den film, der har omsat for flest penge i de danske biografer nogensinde.

Indtil onsdag var "Ringenes Herre - Kongen vender tilbage" den mest sælgende film med en omsætning på 98,7 millioner kroner.

På antal solgte billetter er det dog stadig James Camerons "Titanic", der har førstepladsen med næsten 1,4 mio. solgte billetter.

"Avatar" er til dato set af 906.000 mennesker i Danmark, hvoraf næsten 700.000 af billetter er solgt til filmens 3D-version.

Også i resten af verden går "Avatar" sin sejrsgang i biograferne og er med en omsætning på næsten to milliarder dollar den mest sælgende film nogensinde.

Filmen, der har blandt andre australske Sam Worthington og Sigourney Weaver i hovedrollerne, foregår på den fremmedartede måne kaldet Pandora, hvor de mere end tre meter høje, blå, menneskelignende væsner, Na'vi, lever. Mennesker kan ikke ånde den pandoriske luft, så de udvikler genetiske hybrider af mennesker, kaldet avatarer og Jack Sully, en tidligere soldat, kastes i filmen, i skikkelse af sin avatar, ud i en farefuld kamp på den nye måne.

Avatar slår alle salgsrekorder i Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce