Snevejret har ikke forhindret amerikanerne i at gå i biografen for at se den nye storfilm "Avatar".
"Titanic"-instruktør James Camerons nye 3D-film, "Avatar", får folk til at strømme i biografen. Filmen skovler penge ind trods massivt snekaos i USA.

I løbet af weekenden har filmen indtjent 1,2 milliarder kroner i de mere end 100 lande, hvor den har haft premiere. Og det er den niende bedste start, en film nogensinde har fået.

Succesen kommer på trods af, at Store dele af USA, som er der, hvor der virkelig hentes penge hjem, har været lammet af et voldsomt snevejr.

Til sammenligning er de øvrige Hollywood-film, der har haft premiere på det seneste, langt efter "Avatar" i kapløbet om biografgængernes penge.

På andenpladsen kommer Disney-filmen "Prinsessen og frøen", der i løbet af weekenden solgte billetter for cirka 60 millioner kroner. Det er næsten 20 gange mindre, end hvad "Avatar" har tjent ind.

Men penge - og gerne rigtig mange af dem - er også påkrævet, hvis "Avatar" skal tjene sig selv hjem. Med et budget, som formentlig ligger mellem en og 2,5 milliarder kroner, er det den dyreste film nogensinde.

Instruktør James Cameron har arbejdet på filmen i 12 år, siden han afsluttede arbejdet med en anden storfilm, "Titanic", der vandt en Oscar for bedste film i 1997.

Mere om emnet

Se alle
Anti-rygere angriber Avatar

Anti-rygere angriber Avatar

Eventyrligt salg til en eventyrlig film

Eventyrligt salg til en eventyrlig film

Kendte står i kø for at se milliardfilm

Kendte står i kø for at se milliardfilm