Cardiff City investerede voldsomt for at blive i Premier League, men missionen mislykkedes, og resultat var et gigantisk underskud, som den malaysiske ejer Vincent Tan dog dækker. Nu skal OB's tidligere angriber Kenneth Zohore skærpe jagten på en returbillet til Premier League.

Cardiff City rykkede ud af Premier League for halvandet år siden, og siden har klubben svinget kraftigt i bestræbelserne på at komme tilbage til øverste række.

Men klubben præsterede et så elendigt resultat i sidste regnskabsår, at klubbens værdier i form af eksempelvis det nye stadion blev oversteget med cirka 800 millioner kroner. Men Cardiff City har en rig forretningsmand i spidsen, og Vincent Tan er parat til at sikre den fortsatte eksistens.

Mandag fuldførtes den kontroversielle transfer, hvor Vincent Tans belgiske klub Kortrijk køber Zohore, hvorefter han lejes til Cardiff, blev blåstemplet.

Kenneth Zohore får formentlig hurtigt chancen, og allerede på lørdag kan Cardiff skærpe oprykningsbudet ved at slå MK Dons hjemme.

I næste runde gælder det Charlton på udebane, og her kan Zohore stå over for Charltons danske kæmpe Simon Makeniok, der som Zohore har en fortid i Brøndby.

Derefter venter et interessant opgør mellem en anden klub fra den sydlige del af den britiske halvø, Brighton, før Cardiff spiller den vigtige kamp hos oprykningsfavoritten Middlesbrough.

Cardiffs drøm er en returbillet til den Premier League, hvor den store walisiske rival Swansea City i forvejen befinder sig og senest med en sejr i Everton sikrede sig gode chancer for en forbliven.

Opgørene mellem Cardiff og Swansea regnes for at være det måske mest hadefulde i britisk fodbold, og kampene udløser mega-opbud af politifolk.

  • SportFyn

Mere om emnet

Se alle

Zohore solgt: Bliver lejet videre til Cardiff City

10 millioner kroner: Ligner o.k. til salg af Zohore

10 millioner kroner: Ligner o.k. til salg af Zohore

2
LIVE-TV: Zohore solgt - følg de sidste handler her

LIVE-TV: Zohore solgt - følg de sidste handler her