Zenab bryder barrierer

Se billedgalleri
15-årige Zenab El-Khatib er udtaget til ungdomslandsholdet, selvom hun bærer og spiller med tørklæde på grønsværen.

Zenab bryder barrierer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

15-årige Zenab El-Khatib spiller fodbold med tørklæde og er udtaget til U16-landsholdet

FODBOLD: Landsholdet. Et kæmpesmil breder sig over Zenab El-Khatibs ansigt.

Den 15-årige angriber med palæstinensisk baggrund har meget svært ved at skjule sin glæde over at være blevet udtaget til U16-landsholdet. Hun har fået tilladelse fra DBU til at bære et speciallavet tørklæde under kampene.

- Hvis jeg ikke havde fået lov, så var jeg blevet skuffet og ked af det.

- Men nej, det havde ikke fået mig til at overveje, om jeg skulle tage det af. Jeg tager det aldrig af, siger Zenab, der ligesom sine søskende er født i Danmark. Kun storebroderen blev født i Libanon, hvor forældrene stammer fra.
Zenab El-Khatib bekymrer sig ikke om folk, der mener, at hun som muslim ikke burde spille fodbold. Hun er foreløbig udtaget til U16-landsholdet og har ambitioner om meget mere.
Zenab El-Khatib bekymrer sig ikke om folk, der mener, at hun som muslim ikke burde spille fodbold. Hun er foreløbig udtaget til U16-landsholdet og har ambitioner om meget mere.
Foto: Jørgen Hansen

Muslim og fodboldglad

For bare to år siden spillede det unge fodboldtalent ikke i en klub. Nu spiller hun kampe både for B1909/Fjordager IF og for landsholdet og træner tre gange om uge. Og nogle gange mere, hvis hun har lyst.

- De fleste synes, at det er sejt. Nogle, der er meget religiøse, bryder sig ikke om det og synes, at det er forkert. De mener, at det burde en muslimsk pige ikke gøre.

Men 15-årige Zenab er en velovervejet pige, der ikke lader andres mening påvirke hendes fodboldfeber.

- Nej, overhovedet ikke. Jeg gør, hvad jeg selv synes, er rigtigt. Og mine forældre bakker mig 100 procent op.

Tørklædet tog hun på for et års tid siden. Da følte hun sig klar til at bære det.

- Tørklædet er ikke bare lige noget, man tager af og på. Så det var en stor beslutning for mig. Og jeg tænkte da lidt "Åh nej, hvad vil de andre nu sige". Men de sagde faktisk ingenting, men behandlede mig bare som før.

På fodboldbanen var Zenab klar over, at hun ikke måtte bære det traditionelle tørklæde. Sammen med sin mor besøgte hun en syerske og fik lavet to specielle tørklæder.

- Jeg har også et i hvidt, men jeg kan bedst lide det sorte. De er lavet af et meget tyndt stof og derfor ikke så varme at spille med, forklarer Zenab og retter lidt på tørklædet. Til forskel fra hendes normale tørklæde, så går fodboldtørklædet ikke ned om halsen, og der er derfor ikke fare for, at hun kan blive kvalt i det i kampens hede.

A-spiller og læge

Zenab spiller for øjeblikket på et elitehold i B1909/FIF og blev topscorer sidste år, men den unge odenseaner har ambitioner om mere.

- Jeg regner med at skifte klub til næste sæson. Jeg har brug for flere udfordringer, og jeg synes, at træningen skal være hårdere og mere seriøs.

- Jeg håber, at jeg kan komme på A-landsholdet. Jeg har set dem spille masser af gange. De spiller fantastisk. Jeg håber, at jeg bliver en af dem, fortæller Zenab, der i øjeblikket går i 8. klasse på Risingskolen i Odense. Og derefter har hun en klar plan.

- Min drøm er at blive læge, og det har jeg sagt, siden jeg var seks år, så det skal jeg nok blive, siger Zenab med overbevisning i stemmen.

En kvindelig, fodboldspillende læge med tørklæde.

Zenab bryder barrierer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce