Ydmyge Barcelona er havnet i den omvendte verden

Xavi: I München er vi kun outsidere.
Foto: Francois Mori/AP/POLFOTO

Ydmyge Barcelona er havnet i den omvendte verden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Barcelona-spillerne ved, at der venter en hård udfordring mod Bayern, der er overbevist om at gå videre.

Rollen som outsider er ikke én, spillerne i FC Barcelona har stiftet bekendtskab med særlig tit, siden eks-træner Josep Guardiola påbegyndte sin tika-taka-revolution i den catalanske storklub i 2008.

Men tirsdag aften har spanierne ryggen mod muren på Allianz Arena, når de spiller den første Champions League-semifinale mod hjemmeholdet Bayern München, der har vist skræmmende styrke i denne sæson.

- Tirsdag bliver brutal, erkender Barcelonas midtbanegeneral Xavi Hernandez, der har været med til at vinde turneringen tre gange.

På overfladen er der egentlig ikke noget, der tyder på et tronskifte i toppen af det europæiske hierarki: Barcelona fører den spanske liga med et kæmpeforspring og er for sjette år i træk blandt de sidste fire hold i Champions League.

Men nederlaget i den første 1/8-finale til AC Milan og den usikre indsats mod Paris Saint-Germain i kvartfinalerne har fået iagttagere til at stille spørgsmålet, om Barcelona fortsat er Europas bedste hold.

Således udnævnte den tidligere landsholdsstjerne Preben Elkjær Bayern München til klar favorit, da lodtrækningen parrede de to storklubber med hinanden.

- Vi møder en europæisk gigant, og nu har vi igen muligheden for at bevise, om vi fortjener at komme i finalen eller ej, siger Barcelonas back Dani Alves.

Danske Spil giver hele 3,35 gange pengene igen, hvis Barcelona vinder i München, mens en hjemmesejr kun udløser odds 2,20.

Med til at øge usikkerheden om spaniernes aktuelle niveau er den skade, som superstjernen Lionel Messi pådrog sig i låret i den første kamp mod Paris Saint-Germain, og som han fortsat døjer med.

Barcelonas offensiv viste sig i returkampen mod pariserne harmløs, indtil en halvskadet Messi kom på banen og var arkitekten bag det mål, der reddede semifinalepladsen.

- Han er den bedste i verden, fordi han har evnen til ændre en kamp og en atmosfære ved sin blotte tilstedeværelse, siger Dani Alves.

Selv hvis Messi havde været på toppen, venter der Barcelona en stor udfordring. Siden Bayern München vippede Juventus ud af turneringen i kvartfinalen, har holdet spillet tre hjemlige kampe og vundet dem med 4-0, 6-1 og 6-1.

Selv når træner Jupp Heynckes stiller med et trekvart reservehold, laver Bayern mål på samlebånd.

- Spillerne nyder at spille fodbold, og indstillingen er superb, siger den erfarne træner, der råder over en bred trup.

Derfor kan han erstatte den karantæneramte forward Mario Mandzukic med et topnavn som Mario Gómez, der har lavet seks mål i de seneste tre kampe, eller veteranen Claudio Pizarro, som også viser forrygende form.

- Vi tror på os selv og regner med at gå videre, siger sportsdirektør Matthias Sammer før kampen mod de senere års europæiske fodboldlokomotiv.

Ydmyge Barcelona er havnet i den omvendte verden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce