Carla Suárez Navarro slog seedet ester i ottendedelsfinale i Australian Open og skal møde Caroline Wozniacki.

Carla Suárez Navarro vandt natten til søndag dansk tid over den 32.-seedede ester Anett Kontaveit i ottendedelsfinalen ved Australian Open.

Dermed bliver spanieren Caroline Wozniackis modstander i kvartfinalen, efter at det danske tennis-es slog Magdalena Rybarikova i sin ottendedelsfinale.

Den 29-årige spanier måtte kæmpe hårdt for at sikre sig en plads i kvartfinalen. Hun var således bagud 3-5 i tredje og afgørende sæt, inden hun fik brudt Kontaveits serv og kæmpede sig til sejren.

Kampen endte 4-6, 6-4, 8-6 i spansk favør.

Kvartfinalen mellem Navarro og Wozniacki spilles natten til tirsdag dansk tid. Det præcise tidspunkt er endnu ikke offentliggjort af arrangørerne.

Wozniacki og Navarro har mødt hinanden en række gange på WTA Touren. Seneste møde var i Madrid i fjor, hvor spanieren trak sig sejrrigt ud af grusopgøret.

I Melbourne spilles der imidlertid på hardcourt-baner, og Wozniacki har aldrig tabt til Navarro på netop det underlag.

Navarro har i flere år ligget lunt i top-20 på kvindernes verdensrangliste. I år er hun dog useedet ved Australian Open, da hun er placeret som nummer 39 i verden.

Den vævre spanier er især kendt for sin enhåndede baghånd, der er et sjældent syn på WTA Touren.

Senere søndag vandt ukraineren Elina Svitolina, der er seedet som nummer fire, med 6-3, 6-0 over den tjekkiske kvalifikationsspiller Denisa Allertova.

Svitolina skal i kvartfinalen møde Elise Mertens fra Belgien, og vinderen af den kamp skal i semifinalen møde vinderen af opgøret mellem Wozniacki og Navarro.

Mere om emnet

Se alle
Wozniacki sprudler mod drilsk slovak og er i kvartfinale

Wozniacki sprudler mod drilsk slovak og er i kvartfinale

Point for point: Wozniacki vandt nattekamp mod slovak

Point for point: Wozniacki vandt nattekamp mod slovak

Wozniacki efter sejr: Mine returneringer frustrerede hende

Wozniacki efter sejr: Mine returneringer frustrerede hende