Wozniacki-feber griber om sig

Foto: PolFoto

Wozniacki-feber griber om sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Wauw, big crowd for Wozniacki!"
Tennisstjernen James Blake kigger halvejs måbende, halvejs fascineret på den lyshårede danske tennisspiller. Amerikaneren, der ligger nummer syv på verdensranglisten, er netop trådt ud af mødelokale nummer to i det olympiske tenniscenters medieområde. Her har han holdt pressemøde med en enkelt journalist som deltager. Nu går han forbi i gangen, hvor 18-årige danske Caroline Wozniacki forklarer cirka 15 danske journalister, der har blokkene fremme og kameraer tændte, hvorfor hun tabte i tredje runde til Elena Dementieva.

James Blake oplevede her, hvad danske medier har vidst i et stykke tid. Der er en enorm interesse for tennispigen. Hun "sælger" forsider, på internettet er artikler med Wozniacki i overskriften altid blandt dagens mest læste, og under OL er lyttertallene til DR P3 katapulteret op, når radioreporteren fra tribunen har fulgt Caroline Wozniackis kampe i Beijing.

Charmerende og smilende
Interessen skyldes selvfølgelig, at hun er god til sin sport og nærmer sig den absolutte verdenstop. Men det skyldes lige så meget Wozniackis væsen. Hun tackler medierne, interessen og sine omgivelser på en charmerende og smilende måde, og det er noget offentligheden i Danmark bider på.

Wozniackis væremåde og den store interesse for hende bliver bemærket af Danmarks Idræts-Forbunds kommunikationschef Morten Mølholm, der under OL er bindeleddet mellem Wozniacki og medierne.

- Hun er et naturtalent. Jeg har aldrig før oplevet en 18-årig være så god til at håndtere medierne. Hun er fornuftig i det hun siger, og så er hun ukrukket og fuldstændig umiddelbar. Jeg behøver faktisk slet ikke være der til pressemøderne, for hun styrer det ganske glimrende selv, siger Morten Mølholm.

Kommunikationschefen er i Beijing til sit sjette OL, og han betegner den interesse, der er for tennispigen, som unik. Han skal tænke sig godt om for at finde frem til andre atleter, der har haft noget, der minder om samme bevågenhed.

- Ved vinter-OL i Nagano i 1998 blev curling kæmpestort. Det skete, fordi TV2 lavede en god dækning, og så havde curlingholdet i sin skipper Helena Blach Lavrsen en pige med temperament og umiddelbarhed. For fire år siden i Athen var bordtennisdoublen med Finn Tugwell og Michael Maze også store. Modsat er der Wilson Kipketer. I Sydney i 2000 var han et kæmpe navn, og for første gang måtte jeg holde internationale pressemøder, men han fængede aldrig i Danmark, for Wilson var ikke den mest snakkende type, husker Morten Mølholm.

Skal lære at sige nej
Få danske tilskuere er i Beijing. Men dem, der trods alt er her, fandt vej til Caroline Wozniackis kampe, der udviklede sig til at blive hyggelige danskertræf.

- Jeg kan godt lide hende, fordi hun siger, at hun kan, og at hun vil. Og så har hun succes i en sport som tennis. Tennis har måske ikke været så populært i Danmark i nogle år, men for 20 år siden så vi jo alle Wimbledon og kendte Björn Borg og John McEnroe, siger Anne Mette Krighaar.

Hun besluttede for en uge siden spontant for at købe en firedagestur til Beijing arrangeret af Team Danmark. Tennis var ikke et punkt på Team Danmark-turen, men Anne Mette Krighaar slog et smut forbi det sorte kinesiske marked og for 650 kroner lykkedes det hende at få adgang til tennisanlægget og følge Caroline Wozniackis kamp mod Elena Dementieva.

Med nederlaget til Dementieva er OL dog slut i denne omgang for Wozniacki, men man kommer til at høre meget mere til hende. Blandt andet fordi hun stort set altid er tilgængelig for en kommentar eller et billede.

- Jeg måtte skubbe lidt til Wilson Kipketer, mens Carolines største problem nok er, at hun skal lære at sige nej. Det har jeg skullet hjælpe hende lidt med. Men hun kan godt lide den udadvendte stil, og i OL-byen hilser hun konstant på alle andre atleter, siger Morten Mølholm.

Næste gang, der bliver tungt fokus på Caroline Wozniacki, er ved Grand Slam-turneringen US Open, der spilles i New York fra den 25. august og to uger frem.

Wozniacki-feber griber om sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce