Det havde været bedre for Caroline Wozniacki at stille op i Moskva end i Luxembourg, siger Piotr Wozniacki.

Caroline Wozniacki kæmper i øjeblikket for at komme med i kvindernes sæsonfinale i Istanbul senere i oktober.

Her skal årets otte bedste tennisspillere i verden mødes, men den danske tennisspiller ligger lige nu snert uden for feltet.

I næste uge er Caroline Wozniacki med ved WTA-turneringen i Luxembourg, mens hun ikke forsvarer sin titel ved turneringen i Moskva, der bliver spillet i samme uge.

Turneringen i den russiske hovedstad giver ellers en del flere point til ranglisten end den i Luxembourg, og far og træner Piotr Wozniacki ærgrer sig da også over prioriteringen.

- Ja, i dag ville vi nok have valgt at stille op i Moskva, for Caroline vil helt klart gerne være med i Istanbul, men nu er det for sent. Vi må bare vente og se, hvad der sker med resultaterne, siger Piotr Wozniacki til Ekstra Bladet.

- Beslutningen er taget helt tilbage i januar, hvor top-10-spillere skal vælge, hvilke to små turneringer de vil spille i løbet af sæsonen. Og da Carolines sponsor, Danske Invest, har interesser i turneringen i Luxembourg, blev det den, siger han.

Caroline Wozniacki ligger med 3300 point i øjeblikket nummer 10 på ranglisten for 2013.

Tyske Angelique Kerber har 3505 point på niendepladsen, der giver adgang til turneringen i Istanbul, fordi ranglistens nummer tre, russeren Maria Sharapova, har trukket sig på grund af en skade.

Angelique Kerber kan i denne uge sikre niendepladsen ved WTA-turneringen i Linz, og ellers kan hun gøre det i næste uge i Moskva.

Dermed ser det ud til, at Caroline Wozniacki må nøjes med at få status af reserve ved sæsonfinalen, som hun også gik glip af sidste år.