Worre kan ikke fratage Hamilton dansk sejr


Worre kan ikke fratage Hamilton dansk sejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmarks Cykle Union kan ikke umiddelbart tage sejren i Post Danmark Rundt 1999 fra Tyler Hamilton.

Skal man tro Tyler Hamiltons dopingindrømmelser søndag aften i det amerikanske interviewshow "60 minutes," er det svært at tro, at cykelrytteren ikke havde en rest doping i kroppen, da han vandt Post Danmark Rundt i 1999.

Men selvom Danmarks Cykle Union (DCU), som arrangerer løbet, måske gerne ville, kan unionen ikke umiddelbart fratage amerikaneren sejren.

- Hvis han konkret siger, at han var dopet under Post Danmark Rundt i 1999, så vil vi tage kontakt til UCI for at høre, om vi kan fjerne ham af listen.

- Men umiddelbart er der en forældelsesfrist på otte år, og som jeg har set citatet, nævner han jo ikke specifikt Post Danmark Rundt. Han blev testet dengang, men han blev ikke testet positiv, siger DCU-direktør Jesper Worre.

Som etapevinder og samlet vinder af løbet var amerikaneren udtaget til dopingtest, men der var ikke noget at komme efter.

DCU-direktøren mener, at feltet generelt var rent i det danske løb i 1999.

- Mit indtryk var, at vi dengang havde et meget rent felt, for det var i årene efter vi havde indført hæmatokritgrænsen på 50.

- Epo var ulovligt, og vores klare indtryk var, at det var fornuftigt. Vi havde samtidig blodkontrol i de år som et ekstra initiativ, vi havde taget, siger Jesper Worre.

Tyler Hamilton sikrede sin sejr i det danske etapeløb ved at vinde enkeltstarten, og dermed snuppede han førertrøjen fra Rolf Sørensen, som var ramt af en skade.

Jesper Worre kan ikke forstå, at Tyler Hamiltons indrømmelser først kommer nu, flere år efter han indstillede karrieren.

- Det er dybt beskæmmende, at der skal gå så mange år, før han træder frem med den indrømmelse. Jeg forstår personligt ikke, at der skal gå så mange år, for deres liv vælter jo sammen af alle disse benægtelser, siger Jesper Worre.

Worre kan ikke fratage Hamilton dansk sejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce