Det blev til en flot hjemmesejr i årets bedst besatte travløb på en løbsdag på Fyens Væddeløbsbane, hvor en svensk spiller scorede kassen.

Hestevæddeløb: Det mest imødesete løb på en regnfuld fredag eftermiddag på Fyens Væddeløbsbane var sjette løb. Et sprinterløb med 12 heste til start, hvor i hvert fald halvdelen var deciderede topheste med vinderchance.

Man havde vel regnet med en jævnbyrdigt løb og en tæt afgørelse over målstregen. Men det eneste, der blev tæt i det løb, var kampen om anden-tredje-pladsen. For vinderen var helt overlegen, og den er oven i købet fynsk og hedder Winston Laser.

Dens træner og normale kusk John Køhler havde måttet melde afbud på grund af rygproblemer. I stedet var den dygtige Skive-træner Knud Mønster hyret som kusk. Og han gjorde det ikke sværere end højst nødvendigt: Winston Laser blev sendt frem til spids efter en kort kamp med en af medfavoritterne, Victor Rush. Og så var løbet sådan set afgjort, for i opløbet tillod hverken Mønster eller Winston Laser nogen som helst at komme i infight.

Vindertiden var den for det våde og blæsende vejrlig imponerende 1.13,2. Ny rekord for Winston Laser, der kan få en rigtig fin sæson.

Kampen om andenpladsen blev hård mellem Armani S og VM Viking Cup, der begge gik flotte løb. Og førstnævnte med Preben Kjærsgaard i sulkyen sørgede for, at det blev fynsk dobbeltsejr.

Hele kassen i V5

Winston Lasers sejr var afslutningen på et V5-spil, der mundede ud i, at én spiller løb med hele puljen på næsten 390.000 kr. Bonen var spillet i Sverige, og den dygtige spiller kunne være rimeligt cool i den afsluttende afdeling, for han havde seks heste på sin kupon i sidste afdeling. Og det var de seks første over mål i løbet.

Der var én væsentlig forklaring på den store gevinst, og den hedder Valdemar Toft. Denne seks-årige vallak var totalt upåagtet i V5's tredje afdeling, hvor den faktisk vandt ganske sikkert med Henrik Lønborg i sulkyen i et løb, hvor mange af de fremtrædende chancer galopperede eller var noget under pari på dagen.

De tre sidste V5-vindere var alle blandt favoritterne på en eftermiddag, hvor Henrik Lønborg, René Kjær og Steen Juul delte tjansen som dagsbedste kusk med to sejre hver.

  • Eriksen_Jesper_Mads_(2015)_005

    Af:

    Årgang 1963. Ansat på Fyens Stiftstidende siden 1989. Arbejder primært på Odense-redaktionen, men også med kultur og sport. All-round-reportage-journalist og klummeskriver.