Wilbek: Gudmundsson kan få meget ud af lidt

Wilbek: Gudmundsson kan få meget ud af lidt
Foto: POLFOTO/Jens Dresling

Wilbek: Gudmundsson kan få meget ud af lidt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ulrik Wilbek mener, at hans afløser i sin tid som islandsk landstræner har vist, at han får meget ud af lidt.

Gudmundur Gudmundsson er ifølge den nuværende landstræner for håndboldherrerne, Ulrik Wilbek, den helt rigtige til at afløse ham på landstrænerposten.

Wilbek har som sportschef i Dansk Håndbold Forbund (DHF) selv været med til at hyre islændingen, der i øjeblikket er træner i tyske Rhein-Neckar Löwen.

- Gudmundur kommer med et nyt drive og nye faglige tanker. Han kan føre dansk håndbold videre, men også i en ny retning, siger Wilbek.

- Han overtager et hold, der er på toppen, så målsætningen til de store slutrunder er medaljer. Hvis det pludselig dykker lidt eller nogle spillere på et tidspunkt stopper, så kan det være, at vi ændrer målsætningen.

Det er især Gudmundssons præstationer på det islandske landshold, der imponerer Ulrik Wilbek. I 2008 førte Gudmundsson Island frem til OL-sølv i Beijing.

- Han kan drive dygtige og knap så dygtige spillere langt frem.

- Jeg er meget imponeret over, hvad han kunne få ud af nogle af Islands spillere i forhold til, hvad de reelt kunne, siger Wilbek.

- Det bliver spændende at se, hvad han kan få ud af 25 gode spillere i stedet for - lad os sige - 16 gode spillere.

Ulrik Wilbek regner også med, at de danske landsholdsspillere har godt af, at der kommer en ny landstræner til juli næste år.

- Når man har haft en træner i ni år, så er det spændende at få en ny. Nogle er glade for den, der var der, og andre vil gerne have en ny.

- Man kan også se det med Morten Olsen og fodboldlandsholdet, at dem, der har været på holdet, gerne vil have, at han fortsætter, siger Wilbek, der er helt afklaret med sin egen rolle i forhold til Gudmundur Gudmundsson.

- Jeg skal bare hjælpe og støtte ham. Jeg skal ikke sidde bagved og kontrollere. Når han vil have hjælp til noget, så kan han ringe til mig. Jeg skal ikke "overrule" ham.

- Jeg vil heller ikke udtale mig til pressen om Gudmundur. Man vil kun høre mig bakke op. Jeg vil spare med ham for lukkede døre.

- Jeg har ikke trænerambitioner længere, så jeg håber bare, at jeg kan hjælpe, siger Ulrik Wilbek.

Wilbek: Gudmundsson kan få meget ud af lidt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce