Wienerschnitzlen trak stadig mest


Wienerschnitzlen trak stadig mest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ÅRSMØDE: Det er kun manglen på nye stjerner, som plager stenrige FBU

FODBOLD: Den rituelle afspisning af wienerschnitzlen til middagstid spillede åbenbart så stor en rolle på FBU-årsmødet, at det kneb for de fynske fodbold-gesandter at producere den debat, som flere gange var på vej, men duften fra køkkenet overmandede åbenbart hver gang tilløbet - og selv en heftig appel fra formand Thomas Bytoft, efter en imponerende fyldig beretning, kunne ikke vække de orkan-omsuste fynske fodboldledere.

Hvert et ekstra ord ville jo forsinke schnitzlens ankomst.

Et andet problem for talelysten var dybest set, at det går ufatteligt godt på flere fronter i den fynske union: Den økønomiske soliditet er bedre end Verdensbanken og A. P. Møller i fællig, der gøres et imponerende og bredt favnende arbejde i bredden, og det vrimler med pigeraketter, ungdoms-camps og Anders And-games - men desværre dukker der for sjældent en ny Lars Høgh, Steen Neder- gaard, Michael Hemmingsen eller Johan Absalonsen op på Odense Stadion, så toppen af poppen harmonerer med det gevaldige arbejde i den fynske muld.

Mange piger

- Vi kan glæde os over mange og flere fodboldspillere, særligt på pigesiden, og vi kan glæde os over OB's fjerdeplads i Superligaen, Dalums oprykning til 1. division og Næsbys comeback som divisionshold, men på ungdomsfronten har vi haft en markant tilbagegang blandt eliten, og det er selvsagt meget beklageligt, hvis Fyn fortsat skal fostre arvtagerne til divisionsholdene, sagde Bytoft, der listede flere mulige årsager op.

- Har vi for dårlig en træneruddannelse? Er der for mange og for dårlige klub-skifter? Er det en faktor, at hvert tredje barn er skilsmissebarn og derfor er delebørn, som har svært ved at tilpasse sig rytmen med mindst to gange træning om ugen og en kamp i weekenden?

Lille provokation

Bytoft fik dog ikke mange svar, men fik dog provokeret en anelse, da han først roste OB's projekt med "Øens Hold":

- FBU har sympati for "Øens Hold", for alle initiativer der kan fremme fodbolden er velkomne, men FBU vil altid kæmpe for, at alle øens hold skal have gode vilkår, sagde Bytoft.

OB har nu samlet cirka en snes hold i "Øens Hold"-samarbejdet, men det har vakt opsigt, at B1913 holder sig uden for og i stedet har forlovet sig med FC Midtjylland på ungdomsfronten.

B1913's formand Henrik Sørensen var stort set ene om at sprede lidt salt i andedammens brakvand:

- Ja, hvad er der galt med den fynske talentudvikling? Er det økonomi? Dårlige trænere eller ledere? Vi er parate til en dialog, men vi tror ikke på, at det er økonomien eller lederne, der er dårligere på Fyn end andre steder, men det er rigtigt, at samarbejdet kunne være bedre i talentudviklingen.

- I B1913 vil vi gerne være konstruktive, og derfor ønsker vi i dag at fortælle, hvorfor vi gør, som vi gør. Så må andre give deres bud eller modsige os.

- I dag er det jo sådan, at storklubberne allerede helt nede på drengeniveau kender alle de bedste spillere ude på øen, ja, de kender navnene på deres forældre og hvor de bor, så der satses meget på talentudviklingen.

- Men vi i B1913 har så valgt at sige, at hvis vi skal blive dygtigere, så går vejen over en samarbejdsaftale med FC Midtjylland, der både har en ITU-træner (integreret talent-udviklings-træner, delvist betalt af DBU, red.), fodbold-akademi og junior- og Y-DM, dygtige ledere og trænere og en know-how, vi regner med at kunne gøre brug af, sagde Henrik Sørensen.

- Samtidig arbejder vi selv på at få en ITU-træner (OB har en af slagsen allerede, red.). Vi er blevet forhåndsgodkendt af DBU, akkurat som B93, så vi bliver nummer 14 i rækken og dermed på niveau med Ådalen, sagde 13-formanden.

Ingen reaktion

Efter den svada skottede forsamlingen over mod OB's høje repræsentanter, der i øvrigt sad durk over for B1913's ditto, men der kom ingen reaktion.

Og det gør der næppe heller efter middagen. For den var som sædvanlig på den sikre side. Køkkenet på Hotel Ringe havde sikret sig det rette antal ansjoser, og det hele var talentfuldt serveret.

Om det bare er ansjosen, som mangler i fynsk ungdomsfodbold - det spørgsmål hang stadig i den bidende januar-vind, da fodbold-lederne vendte kølerne hjemad mod Strib, Søllinge og Åsum.

Wienerschnitzlen trak stadig mest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce