Wienerschnitzel i Wien

Foto: Yilmaz polat

Wienerschnitzel i Wien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Café og restaurant Bellaria i Bellariastrasse er bedre vant end de brovtende tyskere, der har bemægtiget sig bordene udendørs.

I hjertet af Wien ved parlamentet, teatrene og museerne går tjenerne med butterfly, og har vel gjort det lige siden, at Marlene Dietrich netop her indspillede en af de første film med tysk tale.

Da var cafeen en slags hof-bager for den østrigske kejser, og det er da også med en vis andægtighed, at jeg bestiller en "Schniposa" Kalbswienerschnitzel" mit Pommes.

Normalt kommer her skuespillere, politikere og journalister, så vi er sådan set egentlig de eneste gæster, som tjenerne med deres lidt arrogante fremtoning bør behandle ordentligt...

Og en wienerschnitzel i Wien går man aldrig galt i byen af. Ej heller denne, og selv om den bliver hakket lidt rigeligt hurtigt ned, fordi vi snart skal med linje U2 med metroen til Ernst-Happel-Stadion, så er der meget få klager fra smagsløgene.

Også de skårne ristede kartofler er som et par liflige strofer af "An den schönen blauen Donau". De er knaldvarme, som det sig hør og bør.

Imens kan vi se på billeder i vinduet af ejeren sammen med forskellige østrigske prominente, hvor af vi ingen kender.

Men vi kan se, at kvinderne har forsøgt opereret sig ud af alderdommen og, at det sjældent lykkes.

Til gengæld er 13.50 euro givet godt ud for den schnitzel.

Det kan de. De der wienere. (leif)

Wienerschnitzel i Wien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce