Wayne Rooney aflivede Milan

Lyon skabte et fornuftigt udgangspunkt mod Real Madrid, inden returkampen på Bernabeu.
Foto: Lionel Cironneau/AP

Wayne Rooney aflivede Milan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor 2. halvleg af Wayne Rooney sled AC Milan i stykker. United med halvandet ben i Champions League-kvartfinalen. Real Madrid er under pres efter 0-1 i Lyon.

Fodbold, AC Milan2 - Manchester United3
Champions League, 1/8-finale, første kamp, , : Wayne Rooney kører gnidningsfrit i motoren, og det er spændende at se, om den lille fregnede fyr med de markante ører kan holde helt frem til Champions League-finalen i maj i Madrid og til VM-slutrunden i Sydafrika.

I aftes gjorde han den store forskel på San Siro og sendte Silvio Berlusconis aldrende kæmper ud af turneringen allerede inden returkampen på Olds Trafford.

Storkampen i Milano var ellers ikke mange sekunder gammel, før Leonardos mandskab satte sig på United, der ikke fik skabt ro i rækkerne, inden en genopstanden Ronaldinho havde bragt milaneserne på 1-0.

David Beckham drejede en skarp frisparksbold ind i sin gamle klubs felt, og her blev Evra så forvirret, at han forsøgte at saksesparke bolden ud af feltet.

Det mislykkedes, og Ronaldinho begik den genistreg omgående at klappe til bolden direkte fra luften og via en forsvarer i nettet.

United så noget anskudt ud og Huntelaar kunne have bragt Milan på 2-0, inden Paul Scholes bar ved til bålet om den gamle spejdersang om, at de farligste skud for en målmand oftest er dem, der er ramt pilskævt.
Så er den ged vist barberet! Wayne Rooney scorede to gange for Manchester United mod AC Milan og sendte briterne på kvartfinalekurs.
Så er den ged vist barberet! Wayne Rooney scorede to gange for Manchester United mod AC Milan og sendte briterne på kvartfinalekurs.
Foto: Alberto Pellaschiar/AP

Scholes’ støttebens-scoring

Darren Fletchers skarpe centring fra højre ramte Scholes på sit venstre støtteben, mens han sparkede ud i luften med højrebenet. Men bolden fikserede Dida og kravlede i mål via stangen efter en periode, hvor Alex Ferguson var rasende på sine spillere, der rent defensivt sejlede hid og did i det store stormfulde hav.

Rødspruttende af arrigskab svinede Ferguson blandt andet Evans til.

Ryan Giggs var jo ikke med, fordi den 36-årige waliser, der har spillet 828 kampe for United, har brækket armen.

Stopperen Evans kom ud til 2. halvleg, men så skidt ud straks efter, at da en skarpo centring strøg ned bag ham og ind i hovedet på Pato, der burde have ramt målet på sin helt åbne hovedstødschance.

Men Milan satsede og begyndte at hænge fremme med både Beckham, Ronaldinho, Pato og Huntelaar, så en formstærk Wayne Rooney med et trylleslag så brandfarlig ud i omstillingerne sammen med den sydkoreanske "Dauerrenner" Park.

Og så var det midt i 2. halvleg, at Valencia smed en rundskæv til bageste stolpe, hvor Rooney behersket dirigerede bolden over i fjerneste hjørne, men den kropsdel, der engang blev kaldt en pandebrask. 1-2.

Nu var der en ren autostrada åbnet ned mod Didas bur, og Rooney boltrede sig som en pekingeser i løbetid.

Fletcher lagde en ny bold ind i hovedet på ham, og så var AC Milan lagt på skafottet til 1-3.

Milaneserne var helt nede, men fem minutter før tid gled Ronaldinho ind i feltet og betjente indskiftede Seedorf, der smart drejede bolden i kassen med hælen. 2-3. Og så var Milan vækket og nåede et misbruge et par kæmpechancer, mens van der Sar blev bombarderet med kasteskyts. Og Carrick fik rødt kort, da han flyttede bolden.

Lyon slog til

I Lyon fik Real Madrids Karim Benzema lov til at starte på bænken, fordi han har svært ved at finde plads blandt storspillere som Kaká, Ronaldo og Higuaín.

Madrilenerne kom på hælene, da Makoun bragte Lyon foran 1-0 straks efter pausen, men var allerede i 1. halvleg heldig med ikke at være bagud. Delgado havde en hammer på træværket, og madrilenerne produceret meget lidt - og Ronaldo intet. Real sad fast og skal nu gribe initiativet i Madrid.

I Liverpool var Everton tyvstartet på Europa Leagues knockout-fast og sad længe lunt i sadlen med en 2-0-føring på mål af Pienaar og Distin, inden portugiserne fik håb før returmatchen på Estádio José Alvalade, da Veloso omsatte et straffespark tre minutter før tid.

I aften er der yderligere to ottendedels-finaler i Champions League på plakaten.

Bayern München er godt kørende i Bundesligaen, men Fiorentina hjemme er en lumsk affære.

Arsenal gør endnu et forsøg på at helt frem til en CL-finale og skal skabe et fornuftigt resultat i Porto mod et hold, der kan vise sig lige så spilstærkt som Wengers mænd.

Wayne Rooney aflivede Milan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce