Wada-appel koster 34 australiere dopingkarantæne


Wada-appel koster 34 australiere dopingkarantæne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sportsdomstolen CAS har bekræftet, at 34 spillere fra australsk fodbold var dopede i et omfattende program.

Australsk idræt og i særdeleshed australsk fodbold, som er en form for rugby, er rystet over en omfattende dopingsag, som endelig er afgjort.

Den Internationale Sportsdomstol, CAS, besluttede sent mandag aften, at 34 spillere skal have karantæne i hele 2016-sæsonen. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

AFL, den australske liga, havde ellers frikendt spillerne i den omfattende dopingsag, som handlede om stoffet thymosin beta-4, et stof, som skulle gøre det nemmere at komme sig over en skade.

Alle spillerne var i klubben Essendon nær Melbourne i 2012. Flere af dem er stadig i klubben, men ikke færre end 17 af spillerne har stoppet karrieren eller spiller i hvert fald ikke på højeste niveau.

AFL vidste godt, at noget var galt, men nøjedes med at straffe klubben, som blev smidt ud af 2013-slutspillet og fik en bøde på to millioner australske dollar, som svarer til næsten 10 millioner kroner. Træneren James Hird fik desuden 12 måneders karantæne.

Det Internationale Antidopingagentur, Wada, var ikke tilfreds med, at spillerne slap fri, og nu har CAS valgt at straffe spillerne.

- Denne episode har afsløret den mest chokerende selvforskyldte ulykke i en australsk idrætsklub nogensinde, siger Australiens antidopingchef Ben McDevitt i en pressemeddelelse.

Wada betegner afgørelsen som "uhyre vigtig" for de rene sportsfolk over hele verden, for den betyder, at myndighederne gerne må bruge andet bevismateriale end blot analyserede dopingprøver.

Opklaringsarbejdet har også beroet på meget andet end positive dopingprøver.

Wada vil torsdag offentliggøre endnu en rapport om doping i atletik, som angiveligt bliver værre end den første, som sendte Rusland ud i mørket i atletik.

Den vil formentlig være endnu et bevis på, at dopingbekæmpelsen er blevet et stort opklaringsarbejde.

Wada-appel koster 34 australiere dopingkarantæne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce