Vuelta: Topstrid kan blive vildere


Vuelta: Topstrid kan blive vildere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I modsætning til normalt i store etapeløb kan enkeltstarten onsdag i årets Vuelta a España meget vel åbne topstriden helt op.

- Det kunne jo næsten se ud til, at der er fire mand, som kommer til at stå på samme tid efter den enkeltstart.

Sådan lyder det fra Eurosports cykelkommentator Thomas Bay, der selv er tidligere professionel cykelrytter.

- Det er pivåbent. Det samlede klassement kan gå hen og blive uhyggeligt tæt efter enkeltstarten, tilføjer han.

Fire mand på samme tid bliver næppe realiteten, men klassementet i Vuelta a España efter de seneste dages bjergstrabadser gør det meget sandsynligt, at fire mand vil ligge ekstremt tæt på hinanden, når førende Joaquim Rodriguez (Katusha) som den sidste triller over målstregen i Burgos onsdag.

Rodriguez er blot et sekund foran Fabio Aru (Astana), og de kører begge lidet imponerende enkeltstarter.

Rafal Majka (Tinkoff-Saxo) kører en udmærket enkeltstart og er godt halvandet minut efter de to på forhånd, mens enkeltstartsspecialisten Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) er små to minutter efter.

Det kan de 38,7 kilometers ensom kørsel onsdag meget vel udjævne.

- Der er Dumoulin, som er i spil, Majka er halvgod på enkeltstart, Rodriguez plejer at være dårlig, og hvor står Aru? Der er mange, som er i spil, siger den danske landstræner Lars Bonde, som ikke tør pege på en favorit til den samlede sejr før enkeltstarten.

- Jeg vil sige, de alle fire næsten har lige store chancer for at vinde, så det kan også blive meget, meget spændende på den næstsidste etape (sidste bjergetape, red.).

Thomas Bay tør dog godt vove sig ud i at pege på en lille favorit.

- Jeg vil sige, at jeg hælder en lille smule til Tom Dumoulin på grund af etapen i mandags. Der kørte han rigtig, rigtig flot. Det var der, de andre skulle have knækket ham, tror jeg, lyder det fra kommentatoren.

Men selvom Dumoulin skulle tage førertrøjen onsdag, så bliver det givetvis med en margin, som animerer de andre til fortsatte angreb.

- Dumoulin skal føre med en rimelig margin efter enkeltstarten, hvis han vil vinde, men det er heller ikke umuligt med en enkeltstart af den længde, vurderer Lars Bonde.

Thomas Bay forventer en kaskade af angreb mod Dumoulin på de efterfølgende etaper, især på næstsidste etape lørdag.

- Hvis det stadig er tæt efter onsdagens enkeltstart, så vil alle muligheder blive forsøgt for at knække Tom Dumoulin. Vi ved, at han ikke har et hold, hvis det går stærkt i længere tid i kuperet terræn. Så er han mutters alene.

Ud over den imponerende kørsel, Dumoulin hidtil har vist i bjergene, mener Thomas Bay også, at et andet aspekt hjælper ham en smule.

- Heldigvis for ham har Astana ikke to mand, som er med fremme i klassementet og kan true ham. Han skal kun koncentrere sig om Aru, og det er det samme med Rodriguez og Majka.

Vueltaen har budt på stor afveksling med op- og nedture for næsten alle favoritter, og derfor kan styrkeforholdet også skifte igen.

- Lige fra løbets start har styrkeforholdet mellem favoritterne skiftet nærmest fra dag til dag. Der var også et tidspunkt, hvor Dumoulin kørte hurtigere opad end Aru og Rodriguez, påpeger Thomas Bay.

Løbet slutter søndag med paradeetapen til Madrid.

Vuelta: Topstrid kan blive vildere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce