Volleyfinale: Middelfart går efter guldet mod Gentofte

Middelfarts Jeppe Back (t.v.) og Jacob Stein Brinck i en blokade i grundspillets hjemmekamp mod Gentofte, hvor Middelfart førte 2-0 i sæt, men Gentofte vandt 3-2. Foto: Nicolai Lund

Volleyfinale: Middelfart går efter guldet mod Gentofte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Middelfart Volleyballklub forventer tilskuerrekord i Lillebæltshallen til søndagens første DM-finale mod favoritterne fra Gentofte, men Middelfarts unge hold er vokset med opgaverne i denne sæson.

Volleyball: For første gang i tre år er Middelfart VK i DM-finalerne, og i den vestfynske volleyballklub forventer man tilskuerrekord i Lillebæltshallen, når Gentofte søndag klokken 15.00 kommer på besøg til den første DM-finale.

- Der er meget hype om kampen, og vi forventer at runde 500 tilskuere til kampen mod Gentofte, siger Jacob E. Petersen, sportschef i Middelfart VK.

Der var 363 tilskuere til den sidste semifinale hjemme mod Hvidovre, hvor Middelfart med en sejr på 3-0 efter tre tætte sæt sikrede sig adgang til finaleserien.

- Der er godt med engagement blandt tilskuerne, og det kan være et point eller to ekstra værd, siger Jacob E. Petersen.

Middelfart sluttede blot på tredjepladsen i grundspillet, men eliminerede Hvidovre, der var sluttet som nummer to. Nu er Middelfart igen i rollen som undertippet mod de suveræne grundspilsvindere fra Gentofte.

- Vi er blevet mere stabile i løbet af sæsonen. Vi er blevet bedre til at blive ved med at spille godt. Vi har flyttet grænsen for, hvad vi kan præstere. Som i den sidste semifinale mod Hvidovre, hvor vi i tredje sæt var bagud 8-13 og 12-18, men alligevel vandt 25-23.

DM-finalerne
Programmet for DM-finalerne i volleyball:Søndag 8. april kl. 15.00: Middelfart-Gentofte.

Torsdag 12. april kl. 19.00: Gentofte-Middelfart.

Søndag 15. april kl. 16.00: Gentofte-Middelfart.

Evt. onsdag 18. april kl. 19:00: Middelfart-Gentofte.

Evt. fredag 20. april kl. 19:00: Gentofte-Middelfart.

Man skal vinde tre kampe for at blive dansk mester.

Italiensk succestræner

En del af forklaringen på succesen er den italienske træner Federico Fagiani.

- Han er fra volleyballens land, Italien, hvor man ved, hvad der skal til for at være en dygtig volleyballspiller. Han har en drejebog og en klar idé om, hvordan man skal spille og træne.

Middelfart træner seks gange om ugen, heraf to formiddagstræninger.

- Vi træner hårdere og længere end andre hold, og folk er også gode til at passe styrketræningen. Det lønner sig, og vi har kunnet se i flere af kampene, at nogle af modstanderne er blevet trætte til sidst i kampene, siger Jacob E. Petersen.

Middelfart har i begge sæsonens grundspilskampe ført 2-0 i sæt over Gentofte, men begge gange tabte Middelfart 2-3.

- Vi har udviklet os og har lært af nederlagene. Vi spiller en ny runde nu, og vi har en tro på, at det her kan vi godt gøre færdig, siger Jacob E. Petersen.

Middelfarts profiler

Blandt Middelfarts profiler er den 24-årige amerikanske kantspiller, Nicholas Hunt, der i flere kampe har været holdets topscorer. Men nogle af de unge danske spillere har også markeret sig stærkt.

- 19-årige Jacob Stein Brinck på den modsatte kant er vokset med opgaven, og han er en klar kandidat til titlen som årets fund, siger Jacob E. Petersen.

- Nikolaj Hjorth på 20 år er også blomstret op, og inde på midten gør Jeppe Back Nielsen det godt. Mads Qvist er en stærk hæver, og Anders Als kommer ind og gør det godt som afløser på hæverpladsen, siger sportschefen.

- Vi har spillet med kontinuitet gennem hele sæsonen og løbende bygget videre med gode server og gode blokader, påpeger Jacob E. Petersen.

Gentoftes våben

Gentofte slog i semifinalerne sidste sæsons mestre Marienlyst ud og fik dermed revancheret nederlaget til Odense-klubben i pokalfinalen i december.

- Gentofte vil gerne vinde DM-guldet, da de missede pokaltitlen, men vi vil også gerne vinde, siger Jacob E. Petersen, der peger på Gentoftes farligste våben:

- Vi skal have lukket ned for Peter Trolle, siger Middelfarts sportschef om Gentoftes landsholdsprofil, der normalt scorer masser af point.

Peter Trolle blev dog skadet i den første semifinale mod Marienlyst og spillede kun i begrænset omfang i semifinalerne.

- Men vi regner med, at han er klar til at spille igen, siger Jacob E. Petersen.

Der spilles bedst af fem kampe i DM-finalerne, og Middelfart vil naturligvis gerne lægge ud med en hjemmesejr, inden turen går til Gentofte i de to næste kampe i serien.

Volleyfinale: Middelfart går efter guldet mod Gentofte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce