Marienlyst spillede med 202 cm høje Kristoffer Abell som hæver, og det gav en sejr på 3-1 ude over Gentofte, som dog stadig fører semifinaleserien.

Volleyball: En taktisk genistreg sendte Marienlyst tilbage i kampen om en plads i DM-finalerne. Marienlyst vandt lørdag 3-1 (25-22, 25-23, 25-18, 25-22) ude over Gentofte, der havde vundet de to første semifinalekampe.

- Vi skiftede rundt på pladserne for at ryste posen. Vi satte Kristoffer Abell ind som hæver i stedet for Nicolai Haun for at få noget mere højde, så vi fik bedre blokader og mere servetryk. Til gengæld kom vi til at mangle Abells angrebsspil, men det løste vi med skiftevis Anton Lydolff og Martin Bülow-Nielsen, forklarede Marienlysts træner Peter Lyø.

De første to sæt var tætte, men Marienlyst var skarpest på de afgørende bolde.

- Vi spillede godt i de to første sæt, men i tredje sæt begyndte der at komme lidt træthed. Da vi kunne se, at vi ville få svært ved at vinde tredje sæt, skiftede vi flere spillere ud, så de kunne være friske til fjerde sæt, sagde Peter Lyø.

Det lykkedes at vinde fjerde sæt 25-22, og matchbolden blev vundet af en stærkt spillende Sigurd Varming. Den 206 cm høje Marienlyst-spiller blev kampens topscorer med 20 point.

- Sigurd spillede stærkt og havde flere rene vinderslag og blokadepoint, sagde Peter Lyø.

Simon Bitsch blev næstmest scorende hos Marienlyst med 12 point.

- Men der er lang vej endnu, konstaterede Peter Lyø.

Gentofte fører 2-1 i serien og skal fortsat bare vinde én kamp mere for at komme i finalen. Men nu har Marienlyst hjemmebane i næste kamp på mandag kl. 18.30, og vinder det fynske hold også den kamp, venter der en femte og afgørende kamp i Gentofte på onsdag kl. 19.00.

  • Hounsgaard_Hardy_(2015)_12

    Af:

    Journalist på Sport Fyn, sportsredaktionen for Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis og fyens.dk. Tidligere har jeg arbejdet som sportsredaktør på Fyns Amts Avis og som journalist på Tipsbladet. Jeg skriver blandt andet om ishockey, basketball og fodbold. Bor i Svendborg med min hustru.