Volley-legende på banen igen

Jens Larsen må smide sit pæne tøj og trække i T-shirt og korte bukser.
Foto: robert wengler

Volley-legende på banen igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jens Larsen må i økonomisk trængte Wuppertal selv klæde om til træningen

VOLLEYBALL: Det er efterhånden syv år siden, at Danmarks bedste volleyballspiller Jens Larsen indstillede karrieren, men nu har han nødtvunget måttet finde sportstøjet frem igen.

Den tyske Bundesligaklub Wuppertal, hvor Jens Larsen nu er træner på fjerde sæson, har mistet sin hovedsponsor Bayer, og da klubben har lagt vægt på kun at skrive kontrakter, som den er helt sikker på at kunne overholde, så mangler der lige nu tre spillere i truppen.

Derfor må den tidligere Marienlyst-træner selv på banen under træningen for at sikre et tilstrækkeligt antal spillere.

- Vi træner otte gange om ugen, og jeg træner med de fem. Jeg kan mærke, at det er godt for mig at komme i gang igen, men det er også hårdt, siger den 39-årige træner.

Med Bayers exit fra klubben manglede klubben pludselig 500.000 euro svarende til 3,7 millioner kroner, og det var cirka 60 procent af budgettet.

Nye målsætninger

En del af de penge er hentet ind via andre sponsorer, men det er slet ikke nok til at bibeholde den ambitiøse fire-årsplan, som Jens Larsen var med til at udforme.

- Nu er vores mål at blive i ligaen og dermed skabe os mere tid. Der er tonsvis af spillere at tage af, og de ringer dag ud og dag ind, for Bundesligaen er et fint udstillingsvindue. Men jeg synes, det er fedt, at vi ikke laver aftaler med spillere og bare håber, at vi efterfølgende kan skaffe pengene, siger Jens Larsen, der med en vis portion sort humor også kan se det positive i situationen.

- Jeg får meget nemt ved at sætte startopstillingen, så jeg får ingen grå hår, siger han.

Jens Larsen spillede selv som aktiv i Wuppertal fra 1993-2002, hvor han i årene 1994-1998 var med til at vinde to tyske mesterskaber og tre sølvmedaljer til klubben.

I den nuværende økonomiske krisesituation kunne han have valgt at forlade skuden, men sammen med sin kone og parrets fireårige søn trak det ikke:

- Jeg kunne have valgt andre græsgange og havde tilbud fra tre andre steder, men vi er en familie og har valgt, at vi ikke vil leve en nomadetilværelse.

Blandt profilerne i Wuppertal er stadig fynske Peter Lyck. Landsholdsspilleren har udviklet sig meget fysisk og vil blive en af de spillere, der skal være med til at holde Bundesligaklubben i den bedste tyske række.

Bundesligaen starter den 2. oktober.

Volley-legende på banen igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce